Efectele infectării cu coronavirus a fotbaliștilor de la Dinamo duc la mari probleme a programului Ligii 1. Cum se va disputa barajul pentru promovare

Dinamo a primit încă o lovitură grea, într-un sezon de coșmar, în care se luptă pentru evitarea retrogradării. Șase jucători au fost infectați cu coronavirus, iar play-out-ul Ligii 1 a fost dat peste cap.

Liga Profesionistă de Fotbal va lua o decizie în cursul zilei de azi asupra situației create la Dinamo și a reprogramării partidelor pentru finalul play-out-ului.

„Fotbaliștii lui Dinamo se vor retesta. Va începe o anchetă epidemiologică, foarte probabil. Dacă rezultatele se vor confirma și la testele următoare, vom stabili exact ce se întâmplă. Este clar că acest caz va avea un impact destul de mare asupra programului din zona de play-out, pentru că nu prea sunt date libere.

În această situație, data barajului va fi și ea modificată. Așteptăm să vedem rezultatele testelor și mergem mai departe. Există precedentul de la Petrolul, suntem pregătiți pentru orice situație”, a declarat Justin Ștefan, secretarul general LPF, pentru ProSport.

La prima vedere, Dinamo ar trebui să aibă reprogramate două meciuri, iar acest lucru duce automat la extinderea play-out-ului.

Lovitura este însă pentru echipele care se vor întâlni la baraj, acolo unde ar putea să ajungă chiar Dinamo. Partida se va juca în proporție de 99%, într-o singură manșă, programul fiind unul foarte aglomerat.

  • În acest moment nu se în calcul varianta ca play-out-ul să se oprească, în condițiile în care există variante pentru programarea meciurilor lui Dinamo.