Dinamo cere înghețarea Ligii 1: “Oricând se poate ivi un focar”

Dinamo a primit încă o lovitură grea, într-un sezon de coșmar, în care se luptă pentru evitarea retrogradării. Șase jucători au fost infectați cu coronavirus, iar play-out-ul Ligii 1 a fost dat peste cap.

Bogdan Bălănescu, directorul general al lui Dinamo, a încercat să găsească motivele pentru care s-a ajuns în această situație și a cerut întreruperea Ligii 1.

“Jucătorii care au fost depistați pozitiv nu au participat la petreceri sau la restaurante. Răuță e familist, are copil mic. Mrzljak, la fel. Mihai Popescu a avut o singură ieșire săptămâna trecută, la un cabinet stomatologic. Lazăr s-a întâlnit cu Bărboianu, dar asta s-a întâmplat acum o lună și săptămână. Fara stă în cămin la liceul Mircea Eliade, e singur, că școlile sunt închise. Vine la antrenamente cu mașina, cu un coleg. Din spusele lor și înclin să cred că au dreptate. Noi i-am avertizat să respecte regulile și protocolul medical.

Nu vine nimeni cu mijloacele de transport în comun dintre jucători. Da, magazionerul venea cu aceste mijloace, dar el n-a intrat în contact cu echipa. El doar lăsa echipamentul. El a stat două săptămâni într-o rezervă cu un bolnav de COVID-19, nu a urmat un tratament, dar după două săptămâni i-a trecut. DSP-ul a venit, a anchetat tot, dar nu a găsit nimic în neregulă la club. Nimeni din afară nu a intrat în contact cu echipa”, a spus Bălănescu.

“Cum s-a întâmplat asta? Uitați-vă ce se întâmplă în țară la momentul ăsta. Așteptăm ancheta epidemiologică să vedem ce s-a întâmplat. Nu-mi imaginez cum s-a ajuns aici. Ce putem face noi, ca club? Sunt de acord că nu e în regulă, dar nu știu cine e vinovat sau nu”, a adăugat oficialul clubului alb-roşu.

  • Meciul Dinamo-Chindia, restanţă din etapa a 3-a, urma să se dispute azi, dar va fi reprogramat pentru o dată ulterioară. Mrzljak, Grigore, Popescu, Stefan Fară, Răuţă şi Vali Lazăr au ieşit pozitiv.
  • Nu sunt primele cazuri de COVID-19 din România, cele mai multe fiind la Petrolul, dar pentru prima dată sportivii se şi simt rău. Ceilalţi s-au simţit foarte bine, nu au avut niciun simptom, ceea ce nu este cazul acum.

Lasă un răspuns