HANDBAL | Poli Timișoara a dat un răspuns referitor la organizarea turneului Final Four al Cupei României

Poli Timișoara a dat un răspuns clar referitor la organizarea turneului Final Four al Cupei României, programat în perioada 15-16 august, când România va fi încă în stare de alertă, conform ultimelor anunțuri. Clubul a spus că nu își asumă un turneu fără public.

Clubul timișorean a trimis ieri, 15 iulie, un răspuns la Federația Română de Handbal și a spus că nu își poate asuma un Final Four fără spectatori.

”Am trimis ieri răspuns la federație. Le-am spus că în contextul în care s-a anunțat că starea de alertă se va prelungi și turneul va începe în 15 august, nu ne putem asuma organizarea fără acces în sală a spectatorilor.

Cu atât mai mult cu cât în acest moment nu sunt permise antrenamentele de contact. Nu se poate face un antrenament normal, cu fazele de atac și apărare”, a declarat, pentru ProSport, directorul SCM Timișoara, Vasile Rușeț.

”S-a văzut pe jucători că erau foarte doritori să intre în sală, să atingă mingea, să se bucure de handbal după atâta pauză! Le-am dat această bucurie, însă avem în continuare unele restricții, pe care încercăm să le respectăm întocmai. Este, totuși, greu de imaginat că restricțiile vor exista pe termen lung, pentru că practic nu mai putem vorbi de joc de handbal, atât timp cât nu ai voie să ai niciun fel de contact. De maximă importanță rămâne sănătatea jucătorilor și vom încerca să îmbinăm cât de poate de mult ceea ce ne interesează din punct de vedere tehnic cu aceste restricții, care vom vedea dacă vor continua sau nu.

Dacă starea de alertă se va prelungi, nu cred că vom avea voie să ne facem jocurile de pregătire și nu-mi imaginez că cineva poate să intre într-o competiție oficială fără niște jocuri de verificare. În al doilea rând, în acest moment, jucătorii nu sunt nici la o capacitate fizică nici măcar pentru jocuri de pregătire. Noi am stabilit inițial, pe hârtie, că săptămâna viitoare vom avea meciuri cu Reșița, dar sunt convins că nu le vom putea desfășura. Nici nu cred că ar fi utile, pentru că, cel puțin noi, am făcut mai mult antrenamente pe stadion și am intrat cu 10 zile mai târziu în sală. Probabil că aceste jocuri vor fi amânate sau contramandate, în funcție de ce decizii se vor lua”, spune tehnicianul lui Poli Timișoara, Vlad Caba.

  • După ce Dobrogea Sud a declinat organizarea turneului, Poli Timișoara avea a doua opțiune, conform tragerii la sorți.
  • Sunt calificate la Turneul Final Four: Dinamo București – CSM Bacău și Poli Timișoara – AHC Dobrogea Sud.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s