LPF a decis ce măsură va lua după ce COVID-19 a pus stăpânire pe Liga 1. Meciuri pierdute cu 0-3 din sezonul viitor

Secretarul general al LPF, Justin Stefan, a anunțat că, din sezonul viitor al Ligii 1, cluburile vor pierde meciurile automat, în caz că vor avea focare de coronavirus.

”Am discutat cu ministrul Ionuț Stroe despre măsurile pe care urmează să le luăm pentru sezonul următor. Am convenit că acest sezon a fost o experiență de învățare. Cu certitudine, testarea trebuie făcută mai des, nu din 14 în 14 zile, ci din 7 în 7. Și clar, sancțiunile pe care le-a adoptat comitetul executiv nu s-au demonstrat a fi eficiente, din păcate.

Cred că, pentru sezonul viitor, e obligatoriu să avem o normă care să stipuleze cât se poate de clar că, în situația în care la un club de fotbal vor fi mai mult de x cazuri de coronavirus, acea echipă va pierde cu 0-3. Rămâne în discuție să vedem care va fi numărul de cazuri. Pot fi trei, cinci, șase”, a spus Ștefan.

  • În acest sezon, CFR Cluj și Dinamo sunt cluburile din Liga 1 cele mai afectate de COVID-19. FC Botoșani și Universitatea Craiova au raportat, la rândul lor, cel puțin un caz.
  • De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş. Mai nou, și Poli Timișoara a depistat un fotbalist cu noul coronavirus, pe portarul Mario Contra (20 de ani).

Lasă un răspuns