Primul jucător de la Dinamo care cere ca sezonul să se oprească! Mesajul transmis de Puljic: „Arătați-i cu degetul și pe ceilalți”

Dinamo are o echipă întreagă, cu tot cu rezerve, mai exact 18 jucători, infectată cu noul coronavirus. Foarte puțini mai sunt jucătorii care au ieșit negativ la ultimele teste, însă și aceștia, alături de membrii staff-ul tehnic, sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Printre membrii ultimului grup este și Ante Puljic (32 de ani).

Căpitanul lui Dinamo, a vorbit despre ce se întâmplă la echipă și a declarat că cea mai bună variantă este oprirea campionatului, comparând situația de la Dinamo cu cea a Titanicului, lovit de iceberg.

„După ce l-a izbit, oamenii au luat-o, inițial, în glumă și se jucau fotbal cu bucățile de gheață. Acum, deja vaporul s-a rupt și se scufundă! Cam așa e situația. Pacat ca sunt unii oameni pe margine care se bucură de drama celor de pe vapor.

Noi cerem întreruperea campionatului, alții consideră că am fi favorizați de situația asta, dar părerea mea este că dacă privim chestiunea cu discernământ trebuie să avem grijă de sănătatea tuturor, de aceea liga internă trebuie oprită de urgență.

Întotdeauna vor fi cluburi care vor fi fericite, altele nefericite cu o decizie sau alta, eu spun doar o părere. Iar oficialii forului care conduce fotbalul trebuie să decidă, dar să se gândească și la faptul că n-am vrut să ne îmbolnăvim și nici nu putem juca. Atunci, dacă noi suntem arătați cu degetul pentru că am ieșit pozitiv la teste, arătați-i cu degetul și pe ceilalți oameni de pe planetă! Ce, ei au vrut să se infecteze?!”, a spus Puljic, potrivit gsp.

Fotbalistul a vorbit și despre ce program are în prezent, punctând faptul că, pentru a putea reveni pe teren, dinamoviștii vor avea nevoie de câteva săptămâni de antrenamente.

„Sunt blocat în apartament. Trebuie să respect regulile și chiar o fac. Îmi prepar singur mâncarea, uneori comand. Stau în casă. Cel mai dificil lucru e cel legat de antrenamente. Fiindcă nu ai prea multe opțiuni în apartament. Acum, situația este mai grava decât în starea de urgență, cel puțin așa o percep eu.

Oricum, văd că tot mai mulți oameni din fotbalul intern, dar și din România au luat virusul. Nu e ca și cum cei de la Dinamo au mers prin anumite locuri și s-au expus.

Cu siguranță, (n.r. vom avea nevoie de) două-trei săptămâni legate de antrenamente. Totuși, ce te faci dacă iar apar niște cazuri?! Chiar nu știu ce să mai zic, toata situația asta este rea. Iar viitorul sezon începe în 3-4 săptămâni. Nici nu ne mai gândim la ceea ce va fi atunci, pentru că habar n-avem ce este în prezent. Eu cred că majoritatea cluburilor ar dori acum blocarea campionatului, nimeni nu vrea să riște cu sănătatea lui”, a mai spus fotbalistul.

  • 20 de meciuri a adunat Puljic numai în acest sezon în tricoul „câinilor”, marcând și un gol, la revenirea sa în Ștefan cel Mare