Ilie Poenaru cere să nu se ia decizii pentru a avea Dinamo şi Rapid în Liga 1: “Se încearcă salvarea luI Dinamo…”

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la angajaţi şi jucători ai cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj şi Universitatea Craiova, ceea ce a dus la suspendarea unor meciuri şi deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică.

De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, FC Argeş şi ASU Poli Timişioara.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

Aceste cazuri, i-au făcut pe oficialii din cadrul LPF şi de la FRF să se gândească la mai multe scenarii pentru terminarea sezonului în termenul impus de UEFA, adică 3 august. Printre scenariile avansate sunt şi unele în care nu retrogradează nimeni şi să promoveaze mai multe echipe. Dar această variantă este considerată de unii drept dedicaţie pentru Dinamo şi pentru Rapid.

Antrenorul echipei Academica Clinceni, Ilie Poenaru, a declarat, într-un interviu postat pe pagina de Facebook a clubului, că doreşte ca Liga I să se încheie pe teren şi a acuzat unele jocuri de culise prin care s-ar încerca salvarea formaţiei Dinamo de la retrogradare.

“Se încearcă salvarea luI Dinamo, cum s-a încercat salvarea şi altor echipe. Vorbim de tradiţie, dar nu mai joacă tradiţia. Din păcate, acum mă refer şi la noi, că suntem puţini marginalizaţi, că ce căutăm pe la Liga 1?! Păi, căutam, am ajuns aici prin muncă, prin seriozitate, am demonstrat numai pe teren. Ca să creştem, dacă vrem să avem un fotbal adevărat în România, haideţi să vorbim concret, să nu mai vorbim numai de tradiţie, numai de oraşe.

Dacă nu se poate, dacă tradiţia nu poate, să meargă la Liga 2, să se reorganizeze. La anul să vină înapoi. Ne dorim cu toţii ca Rapidul să revină cu o galerie frumoasă, cu spectatori, dar echipa în momentul ăsta nu arată asta. Nu este ok să se facă, dacă se fac, aceste jocuri… Nu este normal, nu este corect să se facă aceste jocuri. Haideţi să se decidă pe teren cine rămâne în Liga 1 și cine promovează”, a declarat Poenaru pentru gsp.ro.

  • Academica Clinceni va juca următorul meci astăzi, de la ora 15:30, acasă cu CSM Politehnica Iaşi, în etapa a 11-a din faza play-out a Ligii I.

Lasă un răspuns