Se îngheață play-out-ul? Burleanu: ”Nu vom putea amâna la nesfârșit finalul sezonului!”

Fotbalul românesc a fost lovit de numeroase cazuri de COVID-19 în ultima perioadă, la Dinamo, CFR Cluj și Universitatea Craiova, situație ce a dus la amânarea mai multor partide și la decalarea, cel puțin în cazul play-out-ului, finalului campionatului.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, duminică, că grupările din Liga I ar trebui să discute despre oprirea acestui sezon competițional sau cel puțin a play-out-ului, deoarece nu se poate amâna “la nesfârșit” sfârșitul campionatului.

“E o perioadă de mare incertitudine. E cea mai mare criză care a avut loc vreodată în fotbal, nici în cel de-Al Doilea Război Mondial nu a fost blocat fotbalul complet cum s-a întâmplat acum pentru 3 luni de zile. Intrăm deja în cea de-a 6-a luna de pauză la competițiile din ligile inferioare. În fotbal a fost stare de urgență de la primul caz de coronavirus. A fost doar un pas până la situația de astăzi, era inevitabilă. Echipele au ieșit din cantonamentele centralizate, măsurile de prevenire a infectării n-au mai fost respectate.

În cazul în care contractul de drepturi TV este suspendat, LPF trebuie să achite despăgubiri, dacă există rezerve financiare din anii precedenți. Altfel, va fi nevoie de împrumuturi sau chiar că direct cluburile să plătească. Desigur, trebuie continuat la nivel de negocieri pentru a se evita oprirea plăților. Cred că Liga ar trebui să discute despre oprirea play-out-ului pentru nu vom putea amână la nesfârșit finalul sezonului competițional“, a declarat Burleanu la Digi24.

Dacă situația cauzată de amânarea meciurilor lui Dinamo nu este alarmantă, problema forurilor conducătoarelor ale fotbalului românesc este adusă de cazurile din play-off, ce trebuie încheiat până pe 3 august, data limită oferită de UEFA federațiilor naționale pentru transmiterea echipelor participante în cupele europene. Din acest motiv, CFR Cluj s-a vindecat miraculos peste noapte, de cazurile de convid.

  • La 30 iulie, va avea loc Adunarea Generala a LPF, in care se vor lua decizii legate de campionat.

Lasă un răspuns