Justin Ștefan: “Îmi pare rău că Federația Română de Fotbal și unele cluburi din Liga I au refuzat modificarea calendarului competițional al Ligii I”

Reprezentantele Ligii 1 au condamnat Dinamo la o retrogradare sigură, dar totul poate fi răsturnat de Comitetul Executiv al FRF. Federaţia ar vrea să se treacă de acum la 16 echipe, conducerea LPF nu ar avea nimic împotrivă.

Secretarul general al LPF, Justin Stefan, a venit în această dimineaţă cu clarificări legate de consultarea cluburilor şi precizează: “Imi pare rau ca Federatia Romana de Fotbal si unele cluburi din Liga I au refuzat modificarea calendarului competițional al Ligii I în sensul mutării etapei a 14-a a play-out-ului la data de 18 august. În acest fel ar fi putut fi programate, chiar daca la un interval foarte scurt, cele 5 meciuri restante ale echipei Dinamo Bucuresti, iar play-out-ul Ligii I s-ar fi putut incheia pe terenul de joc. Meciul de baraj s-ar fi putut disputa intr-o singura mansa la data de 21 august, iar data de incepere a sezonului urmator ar fi fost 29 august.

Trebuie mentionat ca solicitarea adresata ieri cluburilor din Liga I de a-si exprima un punct de vedere cu privire la aceste criterii de departajare s-a facut doar cu titlu consultativ, o decizie finala asupra modalitatii de intocmire a clasamentului actualei editii a play-out-ului Ligii I urmand sa fie luata de catre Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal”, spune Justin Ștefan.

  • Dinamo ocupă acum locul 7, penultimul, direct retrogradabil, în play-out-ul Ligii I și va mai juca doar meciul cu FC Viitorul, din ultima etapă, fără posibiliate de a părăsi poziția actuală.

Lasă un răspuns