VIDEO | Rome Hebo a semnat cu echipa de handbal Dinamo

Echipa de handbal masculin Dinamo Bucureşti a anunţat, vineri, transferul jucătorului angolez Rome Hebo, care va evolua pe postul de coodonator de joc. Campioana României la handbal a semnat un contract pe doi ani cu golgeterul echipei africane la ultimul campionat mondial.

Rome Hebo a fost adus în locul lui Kamel Alouini. Hebo are 28 de ani şi este urmărit de Dinamo de aproximativ un an, mai ales după ce a impresionat la CM din 2019, unde a fost cel mai bun marcator al naţionalei Angolei – 34 de goluri din 51 de aruncări în şapte partide.

”Hebo este un centru puternic (1,92 metri înălţime), care ştie să-şi pună în valoare coechipierii, dar şi să aibă finalizări în forţă, fie cu şuturi de la distanţă, fie prin pătrunderi. Pentru viitorul sezon, Dinamo va miza pe trei coordonatori valoroşi: Rome Hebo, Stefan Vujici şi Octavian Bizău”, a transmis Dinamo Bucureşti.

În sezonul trecut, valorosul centru angolez s-a acomodat cu handbalul din Europa după ce a semnat cu Benfica Lisabona, formaţie cu care a jucat în Cupa EHF (redenumită Europa Handball League).

Dinamo București va evolua direct în faza grupelor EHF European League (fosta Cupa EHF).