Contra, a oferit o primă reacție după ce a devenit noul antrenor al lui Dinamo: „Sunt liniștit că nu vor fi doar vorbe”

Proaspăt instaurat la Dinamo, Cosmin Contra a vorbit despre rolul pe care urmează să îl aibă la clubul din şoseaua Ştefan cel Mare dar și dezvăluiri despre planurile noilor investitori spanioli.

„Guriţă” a precizat că investitorul va continua să aibă un rol în ceea ce priveşte personalul clubului şi că va ocupa în principal rolul de antrenor, nu manager.

„Când eram la Lisabona am fost sunat de către investitori, am avut o întâlnire virtuală în care am vorbit despre ceea ce își doresc ei, ceea ce pot să ofer eu și bineînțeles anumite condiții pentru a ajunge la o înțelegere. Au fost discuții două zile la rând în care am ajuns la o înțelegere. Eu am negociat cu investitorii Cortacero și Melero și cu Rufo Callado, directorul sportiv. Sunt liniștit că nu vor fi doar vorbe, că vor fi fapte și asta îmi doresc eu: să fie fapte și să facem din Dinamo o echipă puternică în România.

Am promisiuni că își doresc să schimbe acest lucru și vor face tot ce le stă în putere să remedieze aceste lucruri: la nivel de lot, la nivel de investiții, să profesionalizeze acest club din cap până în picioare. Vor veni oameni de încredere, un director general, un director de marketing. Se va încerca transformarea într-un club cu adevărat profesionist.

Bineînțeles că sfaturile mele sunt luate în considerare și în ceea ce ține de echipă eu am ultimul cuvânt. S-a vorbit despre un buget destul de mare. Își doresc un buget de 10 milioane în primul an. Nu știu dacă e un buget de titlu, nu știu dacă vor fi chiar 10 milioane, poate intră și datoriiile în această sumă. Asta am înțeles că își doresc în primul an.

Vor să facă multe lucruri, inclusiv și-ar dori din partea tuturor ajutor de a se face noul stadion. Ar fi unul dintre lucrurile care ar ajuta acest proiect să devină cât mai serios, cât mai repede. Din ce am vorbit eu cu ei, oamenii vor să facă treabă foarte serioasă aici la Dinamo”, a spus Cosmin Contra, la Digi Sport.

Atât suporterii, cât și numeroși oameni din fotbalul românesc au criticat faptul că noii investitori de la Dinamo nu au făcut o conferință de presă în care să prezinte obiectivele pe care le au în Ștefan cel Mare.

„Cu suporterii vom avea o discuție mâine sau poimâine, pentru că ei au fost cei care au ținut echipa în viață. Firea spaniolă e un pic mai lejeră, dar din păcate lucrurile vor să se desfășoare cu o rapiditate diferită de cea din țara lor. Ei își doresc această întâlnire cu fanii și își doresc să facă lucrurile cât mai bine. Probabil când se va întoarce Pablo Cortacero în România… probabil că și-a dorit să prezinte noul staff și să fie toată structura completă. Se va face o conferință în care se va vorbi despre obiective”, a anunțat Cosmin Contra.

COSMIN CONTRA PREGĂTEȘTE NOI TRANSFERURI LA DINAMO

„Sunt cel puțin 10-15 jucători cu care vorbim și sper să ajungă la echipă cât mai mulți jucători. Sper să formez o echipă care din etapa a treia să arate din ce în ce mai bine.

Sunt două transferuri reușite (n.r. Vlad Achim și Janusz Gol). Sper să se adapteze cât mai rapid la cerințele unui club ca Dinamo, pentru că cerințele vor fi mari. Am înțeles că stabilitate financiară vom avea și nu ne va lipsi nimic. După trei ani în care echipa nu a intrat în play-off, unicul nostru obiectiv va fi intrarea în play-off”, a mai spus Cosmin Contra.

  • Cosmin Contra a semnat astăzi cu Dinamo pentru doi ani. El l-a înlocuit pe Gigi Mulţescu în postura de antrenor principal.
  • Cosmin Contra va debuta în noul mandat la Dinamo luni, de la ora 21:00, în deplasarea da la Ploiești, contra Chindiei Târgoviște. Fostul selecționer va efectua mâine primul antrenament și își va cunoaște elevii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s