AVANCRONICĂ | Dinamo București – FC Botoșani

Dinamo primește vizita lui FC Botoșani astăzi, de la ora 21:00, în runda a 3-a a Ligii I. FC Botoșani și Dinamo s-au mai confruntat de 19 ori. Sezonul trecut, Dinamo și Botoșani s-au întâlnit doar în sezonul regulat. A fost 1-1 în Capitală și 1-0 pentru gazde pe stadionul din Botoșani, în retur.

„Câinii” sunt pe locul 12, cu un singur punct câștigat în primele două etape (golaveraj 1-2), iar botoșănenii sunt pe treapta a doua a podiumului, cu 6 puncte (golaveraj 7-2).

Suntem față în față cu un nou proiect New Dinamo. De data această, după preluarea echipei de către spanioli, schimbarea este radicală. În foarte scurt timp, au fost aduși nouă jucători, probabil că toți pentru primul „unsprezece”.

Iată lista achizițiilor confirmate până în acest moment. Deși se spusese că mijlocașul ofensiv Jorge Pombo este ca și transferat, Cadiz s-a răzgândit și nu ar mai dori să îl împrumute în „Ștefan cel Mare”. Negocierile continuă.

  • Guillermo Fernandez Hierro (atacant, 27 de ani, de la Racing Santander)
  • Tomas Mejias Osorio (portar, 31 de ani, de la Middlesbrough)
  • Juan Camara (mijlocaș lateral, 26 de ani, de la Jagiellonia)
  • Borja Valle Balonga (mijlocaș stânga spaniol, 28 de ani, venit de la Deportivo la Coruna)
  • Alexander David González (fundaș dreapta venezuelean, 28 de ani, de la CD Mirandes)
  • Ismael Lopez Blanco (fundaș stânga spaniol, 30 de ani, de la Tenerife)
  • Adam Nemec (atacant slovac, 34 de ani, de la Pafos)
  • Vlad Achim (mijlocaș central, 31 de ani, de la Viitorul Constanța)
  • Janusz Gol (foto, mijlocaș defensiv polonez, 34 de ani, de la Cracovia).

Cu siguranță că acești jucători vor fi integrați treptat. De aceea, echipa de start pentru partida cu FC Botoșani este greu de anticipat. Cu o zi înaintea jocului, poate nici Cosmin Contra nu este sigur cine trebuie să joace și cine mai are de așteptat. Sigur nu vor juca Daniel Popa și Neicuțescu, primul împrumutat la Chindia Târgoviște, iar al doilea exclus și din lotul echipei secunde, după ce au apărut imagini cu el la o petrecere unde nu se respecta nicio măsură de siguranță anti-COVID 19. Achim este accidentat, având șanse mici să mai intre pe teren în acest an.

FC Botoșani este echipa pe val și, evident, mult mai omogenă decât adversara din această rundă. Botoșănenii au avut trei jucători în naționala U21 a României contra Maltei U21 (scor 3-0): Chindriș, Haruț și Câmpanu. De altfel, Haruț a închis tabela în Malta, din pasa lui Câmpanu. Cei trei s-au recuperat și vor fi pe teren și la București.

„Dinamo este o echipă care emite pretenții, face schimbări. Nu cred ca sunt atât de organizați ca sa nu îi putem bate. Dinamo poate deveni o echipă puternică, dar acum nu mă duc cu o frică așa mare în Ștefan cel Mare. Eu sunt convins că suntem mai buni decât ei”, a declarat Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani.

FC Botoșani a făcut numai trei transferuri în această perioadă de mercato: Florin Plămadă (fundaș central, 28 de ani, de la Metaloglobus), Baba Toure (fundaș central, 26 de ani, de la Le Puy Foot) și Andrei Tîrcoveanu (mijlocaș central, 23 de ani, de la Viitorul). Niciunul nu este anunțat titular contra lui Dinamo.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Straton – Gonzalez, Puljic, Ehman, Isma Lopez – Gol, Grigore – Sorescu, Fabbrini, Borja Valle – Nemec;

Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Holzman – Florescu, Papa – Askovski, Câmpanu, Ofosu – Dugandzic.