AVANCRONICĂ | Gaz Metan Mediaș – Dinamo București

Astăzi, 21 Septembrie 2020, de la ora 21:00, vom asista la partida Gaz Metan Mediaș vs. Dinamo București, din runda a 4-a a Ligii 1.

Gaz Metan și Dinamo s-au întâlnit de 31 de ori din 2000 încoace, de 3 ori în Cupa României, iar restul – în Liga 1. În campionatul trecut, au fost două confruntări în sezonul regulat, ambele câștigate de gazde. Dinamo a bătut cu 2-0, iar Gaz Metan cu 1-0.

Primul meci al lui Contra s-a încheiat cu un egal, 1-1 acasă cu Botoșani, dar antrenorul a fost mulțumit de cum s-a mișcat echipa în noua formulă. Ce-i drept, în repriza a doua „câinii” au înghesuit echipa moldoveană spre propriul careu și au avut o posesie foarte bună, dar fără a concretiza în afara golului superb marcat de Borja, de la aproape 60 de metri!

Contra l-a dat afară pe portarul Straton după ce Dinamo a mai transferat un goalkeeper spaniol, Rene Roman Hinojo (37 de ani), ultima oară la Almeria, în Segunda Division. Este al 9-lea transfer de când au venit patronii spanioli, aceștia anunțând că vor mai aduce 3-4 jucători!

”Sunt încrezător pentru că facem paşi mari spre stabilitate la nivel de joc, iar a doua repriză cu Botoşani îmi dă încredere că ne aflăm pe drumul cel bun. Întâlnim o echipă care vine după două victorii la rând. Ei au moral bun şi antrenor cu experienţă. Îl cunosc de mult timp şi ştiu că pregăteşte bine echipele la care lucrează”, a declarat „Guriță” în conferința de presă care a prefațat meciul de la Mediaș.

  • Gaz Metan se află pe locul 6, cu 6 puncte în 3 meciuri, golaveraj 7-3, iar Dinamo e pe 13, cu 2 puncte acumulate, golaveraj 2-3.

De partea cealaltă, Gaz Metan părea să fie prima retrogradată după frământările interne din această vară și după plecările masive de jucători. Dar Dușan Uhrin a reușit să încropească o echipă și să câștige două meciuri din 3 în acest campionat. Ultima victorie a fost una fără drept de apel, 4-1 la Iași!

Antrenorul ceh va schimba atât formula, cât și sistemul de joc, pentru că Gaz Metan a realizat câteva bune transferuri. Ultimul sosit este atacantul ceh Thomas Smola, ultima oară la Banik Ostrava. E posibil ca acesta să intre titular cu Dinamo.

„Trebuie să luptăm și să dăm ce avem mai bun. Sper să putem arăta tututror că formăm o echipă bună”, a spus Uhrin în prefața meciului.

ECHIPE PROBABILE

Gaz Metan: Buzbuchi – Butean, Larie, Baco, Velisar – Droppa, Deaconu, R. Popa – R. Romeo, Ciocan – Smola

Dinamo: Mejias – Gonzalez, Puljic, Grigpre, Lopes Blanco – Sorescu, Răuță, Gol, Camara – Borja – Nemec

Un gând despre &8222;AVANCRONICĂ | Gaz Metan Mediaș – Dinamo București&8221;

Lasă un răspuns