AVANCRONICĂ | Dinamo București – Astra Giurgiu

Meciul dintre Dinamo și Astra e programat să se joace pe Arena Națională, astăzi, 30 octombrie, de la ora 21:00, în etapa a noua a Ligii 1.

Meciul riscă să fie amânat, după ce un focar de COVID a apărut la oaspeți. Joi, 15 jucători au primit rezultate pozitive la teste. Dacă nu va reuși să amâne, Astra speră să mai recupereze din fotbaliști la testele din ziua partidei.

Este un meci crucial pentru viitorul lui Cosmin Contra la Dinamo și, implicit, pentru proiectul propus de noul acționariat. „Câinii” au ajuns la patru înfrângeri consecutive și au avut evoluții slabe în ultimele etape. Deja se vorbește despre demiterea antrenorului, în cazul în care nu se vor lua toate punctele dintr-un meci cu un adversar cu mari probleme de lot.

„Nu este o situație ușoară la Dinamo, dar voi lupta până la capăt ca să duc această echipă unde îi este locul. Eu știu că sunt într-o meserie în care antrenorul e pasibil să-și facă bagajele la fiecare etapă. Din punctul meu de vedere, am făcut tot ce a depins de mine pentru ca echipa să joace bine într-un timp foarte scurt”, a declarat Contra.

După banderolă, Puljic a pierdut și primul „unsprezece” din cauza penalty-ului provocat în meciul cu Universitatea Craiova. La Sfântu Gheorghe a intrat pe parcurs și a dat o pasă la adversar, la marginea propriului careu.

Dinamo este pe locul 14 în clasamentul formei, cu 3 puncte obținute în ultimele 5 runde, golaveraj 5-8.

De partea cealaltă, Astra s-a trezit cu probleme de COVID chiar când începuse să respire – 4-0 cu Iași etapa trecută a reprezentat prima victorie din acest sezon. În lotul giurgiuvenilor, au fost depistați pozitiv 15 jucători, printre care Mihai Popa (portar), Daniel Graovac (fundaș central), George Merloi (extremă), Dinu Graur (fundaș dreapta), Sebastien Wuthrich (mijlocaș), Albert Stahl (extremă), Valerică Găman (fundaș central) și Dario Canadija (mijlocaș defensiv). În plus, V. Gheorghe este suspendat după eliminarea din etapa precedentă, iar Seto, Răduț și Alex Ioniță sunt suspendați pentru dopaj.

Liga Profesionistă de Fotbal nu a dorit să amâne partida, deși giurgiuvenii au înaintat o adresă în acest sens. Cei de la LPF au constatat că Astra are la dispoziție 13 fotbaliști, printre care un portar valid.

Astra este pe locul 14 în clasamentul formei, cu 3 puncte obținute în ultimele 5 runde, golaveraj 5-8.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Rene – Gonzalez, Ba, R. Grigore, Lopez – Garcia, Anton – Fabbrini, Borcea, Sorescu – Nemec

Astra: Lazar – Bruno, Dima, Sousa, Radunovic – Pahonțu, Moise, Șerban – Budescu, Montini, Balaure

  • Dinamo și Astra s-au mai întâlnit de 41 de ori, în toate competițiile. Dinamo a învins în 3 din ultimele 11 confruntări, iar Astra s-a impus de 4 ori.
  • Ultimul meci direct a fost câștigat de „câini”, 2-0 la București, în returul sezonului regulat 2019-2020. În tur, giurgiuvenii câștigaseră cu 3-2.

Un gând despre &8222;AVANCRONICĂ | Dinamo București – Astra Giurgiu&8221;

Lasă un răspuns