HANDBAL | Constantin Ștefan, după victoria cu Nîmes: “Aveam nevoie de această victorie”

Dinamo a câştigat prima partidă din acest sezon al EHF European League, în a treia etapă, pe teren propriu, contra francezilor de la Nimes, scor 29-27.

Antrenorul Constantin Ștefan s-a întors pe banca lui Dinamo, s-au întors și victoriile în Ștefan cel Mare. Tehnicianul „câinilor” a făcut radiografia meciului cu Nîmes, recunoscând că e foarte bucuros după o seară foarte tensionată.

“A fost un meci foarte tensionat, cu multe schimbări de scor, dar am reușit să gestionăm mai bine ultimul sfert de oră. Am stat cu jucătorii tineri pe teren, dar au dat dovadă de caracter. Întreaga echipă s-a autodepășit. Venim după momente grele, nu am putut să ne antrenăm împreună aproape deloc. Sunt foarte multe accidentări în această pandemie, dar trebuie să ne adaptăm cât mai repede și să jucăm cu cine este în formă. Am dovedit, una peste alta, că suntem o echipă unită și că putem să jucăm un handbal de calitate.

Nu putem să ne bucurăm prea mult. Tot timpul poate apărea ceva neprevăzut în această pandemie. Noi încercăm să evităm contactul cu alte persoane, să ne ferim, dar nu poți în totalitate. Nouă jucători au avut coronavirus, plus eu, pe parcursul ultimei luni și jumătate. Sper că o să fim mai norocoși în perioada următoare.

Aveam nevoie de această victorie. Veneam după două eșecuri, știam că dacă pierdem ieșim din lupta de calificare pentru primele 4 locuri. Sper să ne revenim, să jucăm cu încredere și să facem cât mai multe puncte în Europa.

Intrăm într-o perioadă de o lună de zile în care vom juca din 3 în 3 zile, trebuie să ne recuperăm jucătorii. Vineri avem derby cu Dobrogea Sud, luni plecăm, la Berlin, să jucăm cu Fuchse, apoi iar în campionat, cu Călărași. Plus acele teste COVID pe care le faci, te macină mental”, a spus Constantin Ștefan la finalul meciului cu Nimes.

Lasă un răspuns