HANDBAL | Dinamo și HC Dobrogea Sud Constanța sunt pregătite pentru marele derby!

Dinamo București și HC Dobrogea Sud Constanța se întâlnesc vineri, de la ora 18:25, într-un meci din etapa a 11-a în Liga Zimbrilor la handbal și va fi transmisă în direct de TVR1. Este marele derby al campionatului, în condițiile în care cele două formații sunt pe primele două locuri. Jocul se desfășoară în Sala „Rapid”.

„Dulăii” au procentaj sută la sută după 10 etape, reușind victorii pe linie până aici. Două partide cu CSM Bacău și CSM Botoșani au fost câștigate la „masa verde”, în restul întâlnirilor obținând succese la o diferență medie de 8 goluri. În cel mai recent joc, desfășurat pe 23 octombrie, Dinamo a învins o altă echipă de prim-plan în România, CSM București, cu scorul de 32-24.

În România nu s-a mai jucat handbal în ultimele cinci săptămâni la masculin, pe plan intern. Trupa din Ștefan cel Mare a avut însă în această perioadă două jocuri în European Handball League, cu IFK Kristianstad în deplasare, cu 22-31, și cu Nimes pe teren propriu, scor 29-27. Acest ultim joc a fost disputat în urmă cu 3 zile.

Deși a fost afectată de Covid-19 în ultimele săptămâni, jumătate de echipă fiind deja „imunizată”, dinamoviștii sunt în creștere. Valentin Ghionea și Andras Szasz sunt în carantină. Octavian Bizău și Makrem Missaoui sunt accidentați. Dinamo are însă un lot de 16 jucători.

Dinamo București a reușit să transfere înaintea jocului cu Constanța unui dintre cei mai promițători jucători din România, pe Dragoș Hanțaru. Crescut la Bacău, Hanțaru a ajuns la Călărași, echipă pentru care a jucat în primele 10 etape. „Sunt bucuros că am venit la cea mai valoroasă echipă a momentului în handbalul românesc. Voi da totul pe teren și sunt sigur că voi crește alături de jucătorii consacrați de la Dinamo”, a declarat Dragoș Hanțaru pentru site-ul clubului Dinamo.

Așadar, o soluție în plus pentru linia de 9 metri a lui Constantin Ștefan.

  • Dinamo are 8-2 cu Dobrogea Sud Constanța în ultimii 3 ani. În deschiderea acestui sezon, cele două formații au fost adversare în finala Cupei României, câștigată de Dinamo cu 24-21.

De parte cealaltă, HC Dobrogea Sud Constanța este la trei puncte distanță de Dinamo București, după ce a înregistrat nouă victorii și o înfrângere. La rândul lor, „delfinii” au două victorii la „masa verde” cu CSM Focșani și CSM Făgăraș.

Singura înfrângere a sezonului a fost înregistrată cu Poli Timișoara, cu scorul de 25-23. Victoriile echipei Constanța nu au fost atât de clare precum cele ale echipei noastre. HC Dobrogea are șapte victorii în teren la o diferență medie de 5 goluri. În schimb, trupa de la malul mării deține azi cea mai bună apărare din campionat, cu o medie de 23 goluri primite.

„E marele derby pe care-l așteptăm de când am pierdut Cupa României. Ei sunt favoriți, de departe, la câștigarea campionatului. Și dacă-i batem acum, tot ei sunt favoriți. Încercăm să jucăm cel mai bun handbal, să ne ridicăm la valoarea adversarului”, a subliniat președintele constănțean, Ionuț Rudi Stănescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s