Răzvan Burleanu confirmă: „Dinamo şi-a plătit datoriile!”

Săptămâna trecută, Dinamo a achitat suma de 800.000 de lei şi astfel a scăpat de depunctare. Termenul limită până când suma de 800.000 de lei trebuia plătită era 30 noiembrie. În cazul în care Dinamo nu îşi achita datoriile, aceasta ar fi fost depunctată cu 6 puncte de către FRF.

Banii nu au venit de la conducerea spaniolă, ci graţie unui avans din drepturile de TV. Orlando Nicoară, reprezentantul societăţii şi-a dat acordul pentru ca banii să fie viraţi.

Informaţia a fost confirmată şi de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, fiind informat din partea grupului de Monitorizare Financiară a forului pe care îl conduce.

„(Audit financiar asupra viitorilor patroni de cluburi) Au fost foarte multe discuţii la nivelul Federaţiei, pe acest subiect. Avem un model din Anglia, acolo unde Liga are acest control. Legislaţia din România nu permite nici LPF, nici FRF, astfel de control. Orice club din ţară se comportă ca oricare societate. Singurul control pe care îl putem avea noi, este cel de licenţiere şi cel de monitorizare financiară. Din ce mi-au spus cei din urmă, Dinamo şi-a plătit toate datoriile, astfel încât să nu ajungă în situaţia de a fi depunctată. Prin urmare, s-au găsit resurse financiare.

Gândiţi-vă în ce situaţie ar fi fost FRF, dacă ar fi avut acest cadru legislativ în care am fi putut spune dacă spaniolii au bani sau nu să cumpere clubul de fotbal. Aceşti spanioli păreau un miracol pentru fotbalul din România. Noi ne-am fi documentat, cu pârghiile avute la dispoziţie şi ne-am fi opus. Care ar fi fost reacţia tuturor?”, a declarat Răzvan Burleanu, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s