AVANCRONICĂ | FC Argeș – Dinamo București

Dinamo se deplasează astăzi, la Pitești pentru meciul cu FC Argeș, din etapa a 12-a a Ligii I (4 decembrie, ora 20:30).

În „Trivale” FC Argeș și Dinamo se vor duela într-un meci care va răscoli multe amintiri în rândul nostalgicilor având în vedere că cele două formații ofereau în urmă cu decenii bune meciuri de neuitat, ducând lupte pe viață și pe moarte pentru titlul de campioană. Spre dezamăgirea celor care iubesc aceste două echipe de tradiție ale fotbalului românesc, nimic nu mai aduce aminte de acele formații. Poate doar numele, însă în curând s-ar putea ca și acesta să fie trecut la…„trecut!”

Prima reîntâlnire după un deceniu prinde cele două echipe într-un haos total. Piteștenii, sunt pe locul 15 cu 9 puncte și la meciul cu Dinamo se vor afișa cu al patrulea „principal” al sezonului pe bancă. După cum bine știți, locul lui Ionuț Badea a fost luat de Ionuț Moșteanu, care a plătit cu postul eliminarea din cupă din weekendul trecut cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, în locul său fiind numit Adrian Dulcea.

De neconceput pentru anii în care ne aflăm este felul în care al treilea „principal” al sezonului a fost schimbat în „Trivale”, Duclea fiind dat afară la ordinul primarului! Astfel, până la ora meciului cu „alb-roșii” piteștenii vor fi nevoiți să facă rost de un nou „principal” dar care să fie și pe placul edilului. În caz contrar, primarul Piteștiului își poate încerca norocul și în fotbal!

Este un joc special pentru croații Maric și Palic, care vor evolua împotriva fostei lor echipei.

De partea cealaltă situația este și mai tragică, Dinamo fiind pe locul 14 tot cu 9 puncte, dar cu un golaveraj superior piteștenilor. Visul „câiinilor” care se vedeau deja la „maa bogaților” în Liga 1 și în lupta pentru un loc de cupele europene a fost spulberat de acționarii spanioli care au fost puși pe fugă de cei din PCH, în „Groapă” ducându-se adevărate lupte în acest moment pentru salvarea lui Dinamo de la faliment. În aceste condiții, numai de fotbal nu se mai poate vorbi în Ștefan cel Mare, deși ultimele două reprezentații au arătat „câini” avizi de fotbal: 3-0 cu Voluntari în Liga 1 și 3-0 cu Viitorul în Cupa României.

Incertitudinea planează și la Dinamo în privința numelui care va sta pe bancă și va îndeplini rolul de principal mai ales că „Guriță” a primit „verde” de la avocați și a părsit echipa, gestul său fiind copiat de mijlocașul ofensiv Borja Valle, fundașul stânga Isma Lopez, precum și preparatorul fizic Javi Reyes. În acest moment se știe că în timpul meciului cu FC Argeș, va sta pe banca tehnică Gane și Iulian Mihăescu, antrenor cu licența PRO, care a fost convins să se întoarcă pentru perioada dificilă pe care o traversează clubul.

Mai mult, situația de la club este una incredibilă. Deplasarea și masa la Pitești au fost plătite de fani. Pablo Cortacero, care nu a dat niciun ban, demite pe bandă rulantă oameni din club. Dar aceeași situație era și înainte de meciurile cu FC Voluntari (în Liga I) și cu Viitorul (în Cupa României).

Fundașul dreapta Gonzalez este în continuare accidentat. Andrei Sin și Andreas Mihaiu au fost rechemați de la echipa a doua.

Având în vedere starea de spirit din cele două tabere, ne putem aștepta la orice în acest meci, totul urmând a fi decis de atitudinea pe care jucătorii celor două formații o vor avea la ora jocului. Folosind un clișeu, am putea spune că „va câștiga echipa care își va dori mai mult victoria”.

ECHIPE PROBABILE

FC Argeș: Micle – Matei, Leca, Deslandes, Mușat – Șt. Drăghici, Maric, Prepeliță, Grecu – Meza Colli – Malele

Dinamo: Mejias – Sorescu, Puljici, R. Grigore, A. Radu – P. Anton, Răuță – Camara, Măgureanu, Fabbrini – Nemec

Partida va fi arbitrată de Marian Barbu, ajutat de Vasile Marinescu și Imre-Laszlo Bucsi.

  • Este cea de-a 19-a confruntare între FC Argeș și Dinamo. „Câinii” au câștigat 7 din ultimele 9 confruntări directe
  • Precedentele două întâlniri au avut loc în sezonul 2008-2009. FC Argeș a învins cu 5-2 la Pitești, după ce, în turul campionatului, Dinamo se impusese cu 2-0 pe teren propriu.

Un gând despre &8222;AVANCRONICĂ | FC Argeș – Dinamo București&8221;

Lasă un răspuns