AVANCRONICĂ | Dinamo București – CSM Poli Iași

Dinamo vs Poli Iasi se joacă astăzi, de la ora 20:30, în runda a 13-a din Liga 1. Partida se va desfășura pe stadionul Dinamo și va fi condusă de la centru de arbitrul Horațiu Feșnic.

În ciuda problemelor financiare, Dinamo are 3 victorii la rând, două în campionat și una în Cupa României, dintre care două la scor, cu 3-0! În plus, „câinii” n-au primit gol în aceste 3 partide!

Portarul Rene Hinojo (36 de ani) a refuzat să mai vină la antrenamente după meciul cu FC Argeș. Cu Iașiul, va apăra celălalt spaniol, Mejias (31 de ani), iar rezervă va fi tânărul Eșanu (22 de ani), goalkeeper crescut de Dinamo. De asemenea, fundașul dreapta Gonzalez a părăsit echipa din cauza restanțelor financiare.

Fundașul stânga Andrei Radu a luar cartonaș roșu în meciul de la Pitești și este suspendat.

Clubul nu spune nimic despre căpitanul echipei, Puljic, care a lipsit cu FC Argeș din motive necunoscute, după un interviu apărut în presa sportivă din România, în care critica dur conducerea fantomatică a grupării din „Ștefan cel Mare”.

De partea cealaltă, Iașiul a jucat slab, fără vlagă, în ultima partidă din campionat, 0-2 acasă împotriva campioanei CFR, după ce o eliminase pe aceasta din 16-imile Cupei României, cu 1-0.

După eșecul din Liga 1 cu echipa clujeană, antrenorul Daniel Pancu s-a arătat dispus să părăsească echipa, dar conducerea clubului a asigurat că acesta va rămâne cel puțin până la finalul acestui an.

„Dacă vom intra cum am intrat la meciul cu CFR Cluj, când mi se pare că ne-am considerat învinși dinainte, nu avem nici cea mai mică șansă cu Dinamo”, a declarat Pancu la conferința de presă dinaintea confruntării din „Ștefan cel Mare”.

Președintele Ciprian Paraschiv a fost în vestiar și le-a promis jucătorilor, neplătiți de 3 luni, că problemele financiare se vor rezolva până la vacanța de iarnă.

Acka și Zajmovici au fost testați pozitiv la Covid-19 și au fost izolați de restul lotului. Frăsinescu, Platini și Vanzo revin după suspendări.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Mejias – Sorescu, Bejan, R. Grigore, Sin – Răuță, Anton – Camara, Măgureanu, Fabbrini – Nemec

Poli Iași: Axinte – Onea, Frăsinescu, Mihalache, Bușu – Passaglia, Breeveld, De Iriondo – Platini, A. Cristea, Calcan

  • Din 2004 încoace, Dinamo și Poli Iași s-au întâlnit de 30 de ori. „Câinii” au învins în 15 partide, iar moldovenii au 7 victorii.
  • Dinamo se află pe poziția a 12-a în clasament, cu 12 puncte și golaveraj 13-14, în timp ce ieșenii sunt pe 14, cu 10 puncte, 12 goluri marcate și 31 primite.