Ousmane N’Doye intervine în scandalul de rasism: “România, e țara mea!”

Sebastian Colțescu și Demba Ba s-au împăcat, după scandalul de la partida Champions League. Cu aproximativ o săptămână în urmă, atacantul senegalez de la Istanbul Başakşehir îi ținea lecții despre rasism centralului român, chiar pe ”Parc des Princes“. Acum însă, acesta și-a schimbat tonul. O anchetă riguroasă a fost începută de către UEFA, care îi vizează și pe turcii de la Istanbul Başakşehir.

În felul acesta, un verdict din partea UEFA ar putea avea consecințe grave, aducând suspendări drastice în ambele parți. Probabil acesta este și motivul pentru care, atât arbitrii din România, cât și formația turcă au interesul să se împace și, când se vor prezenta în fața forului european, să ceară soluționarea cazului fără pedepse dure.

Se pare că Demba Ba a făcut deja primul pas spre împăcare. Atacantul celor de İstanbul Başakşehir l-a sunat pe arbitrul român. Fostul jucător al lui Dinamo, Ousmane N’Doye a fost cel care a intermediat dialogul dintre cei doi. El a făcut rost de numărul de telefon al arbitrului român și și-a convins fostul coleg de națională să-l sune.

“Mie îmi place pacea, vreau să râdem, să vorbim, cu respect și să fim oameni adevărați. Când am fost în România, am cunoscut multă lume acolo, știu cum merge România, știu oamenii. Dacă ceva se întâmplă cu cineva despre care știi ceva, trebuie să spui. Așa și cu Sebi. I-am văzut caracterul la meciuri. Arbitrii mei preferați se știu. Îi salut, că se știu ei: Sebi, Găman și Balaj. Nu-i ușor pentru Sebi.

Am aflat numărul lui Coltescu, i-am spus că sunt alături de el. Știu că nu e rasist deloc. A fost o neînțelegere. A vrut să arate spre bancă. Am vorbit cu Demba Ba. E prietenul meu foarte bun. Eu i-am dat pasă lui Demba Ba ca să dea primul gol la națională. I-am explicat și el a înțeles foarte bine. I-am dat numărul lui Sebi și i-am zis să-l sune, să vorbească. Fără televizor, fără nimic”, le-a spus N’Doye, celor de ProTv.

Ousmane N’Doye a explicat că își dorește ca acest scandal să nu meargă mai departe.

“Din partea mea, era frumos să fac asta și am făcut. Demba e senegalez, la fel că mine! Au vorbit, s-au înțeles foarte bine. Amândoi m-au sunat înapoi și mi-au zis că sunt foarte fericiți. Demba mi-a zis că Sebi e un om foarte bun, la fel și Colțescu despre Demba. Ei doi s-au înțeles!.

Premiul pe care-l vreau eu e premiul de la Dumnezeu, nu vreau altul. Trebuie să-mi dați un premiu cu mămăligă! Sunt mai obosit că voi! Am fost sunat de jurnaliști de peste tot. Și cu ziare din Senegal, și de peste tot. Eu nu am văzut niciodată rasism în România. Lumea a fost șocată când a aflat ce am zis de România, e țara mea!

I-am explicat și lui Demba Ba. El a spus că nu a auzit nimic urât de la Colțescu, dar crede că nu trebuia folosit cuvântul ‘negru’ în stadion. El nu a zis că e rasism. A spus că nu poți să folosești cuvântul ăsta pe stadion. Și Sebi a înțeles lucrul asta. Nu cred că e problema mare, pur și simplu oamenii nu au înțeles. A fost un pic tare, așa, sânge de român, cald, așa!”, a mai afirmat N’Doye pentru sursa citată.

  • 10 goluri în 52 de partide a marcat Ousmane N’Doye pentru Dinamo, în perioada 2009-2011.
  • N’Doye a jucat în România pentru Vaslui, Dinamo, Astra, Săgeata Năvodari, ASA Târgu Mureș și Cetate Deva.

Lasă un răspuns