AVANCRONICĂ | Dinamo București – CFR Cluj

Dinamo și CFR Cluj se duelează în această seară, de la ora 20:30, contând pentru etapa a 14-a, din Liga I. Atât Dinamo cât și CFR sunt 2 echipe aflate pe val în această perioadă a campionatului și se anunță un meci spectaculos.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 50 de ori în principala competiţie internă, de 20 de ori s-au impus bucureştenii, de 21 de ori au câştigat clujenii, iar alte nouă jocuri s-au terminat la egalitate. Primul joc a avut loc pe 28 noiembrie 1948, Dinamo – CFR 1-0, gol Marin Apostol. Antrenorii celor două echipe erau Rudolf Wetzer, respectiv Nicolae Munteanu.

Este aproape incredibil ce se întâmplă la Dinamo. Deși jucătorii sunt revoltați din cauza restanțelor financiare vechi de mai bine de trei luni și și-au depus memorii, echipa a mers din victorie în victorie sub conducerea „interimarului” Jerry Gane. Ce e drept, „câinii” au avut șansa unui program destul de ușor, cu adversari din subsolul clasamentului: FC Voluntari, FC Argeș, Poli Iași. Valoarea individuală a fotbaliștilor a făcut diferența în aceste meciuri.

Gane nu are niciun motiv să schimbe echipa de start din meciul cu poli iași, chiar dacă janusz gol a revenit la antrenamente. polonezul nu a dovedit că ar fi mai bun decât răuță. nici nu se pune problema să fie schimbat anton, autorul unui gol senzațional cu poli iași. Acesta este ultimul meci acasă al “câinilor”, iar jucătorii își doresc să câștige acest ultim meci pentru suporteri care îi vor aștepta pe fotbaliști atunci când aceștia vor ajunge la stadion.

De parte cealaltă, CFR Cluj a câștigat confruntarea cu FCSB (2-0), jucând exact ca pe vremea lui Dan Petrescu. Campioana s-a apărat aproape tot meciul, speculând greșelile făcută de oaspeți: Deac a deschis scorul din penalty, după ce Miron a sărit la cap și l-a lovit cu brațul pe Vojtus, în propriul careu, iar Costache a majorat diferența după ce a interceptat o pasă neglijentă a lui Olaru. Bălgrădean și-a făcut și el datoria, respingând câteva mingi foarte dificile.

CFR are nevoie de o demonstrație de forță în încercarea de a urca din nou pe primul loc, poziție pe care a monopolizat-o în ultimele trei sezoane. Iordănescu jr. va încerca să profite de carențele avute de dinamoviști pe faza defensivă. Costache și Deac nu se compară cu jucătorii ofensivi întâlniți de „câini” în ultimele trei partide de campionat.

Mike Cestor este accidentat în continuare. Debeljuh și Rondon au și ei probleme medicale, astfel că este loc pentru Vojtus în echipa de start. Alți indisponibili sunt Ciobotariu și Latovlevici, dar ei nu erau titulari. Băieții lui Iordănescu au primit nouă cartonașe galbene în meciul cu FCSB, dar nu are niciun fotbalist suspendat!

ECHIPELE PROBABILE

Dinamo: Mejias – Sorescu, Puljic, Bejan, Grigore – Anton, Răuță – Camara, Borcea, Fabbrini – Nemec

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, Burcă, Vinicius, Camora – Djokovic, Soares, Deac – Joca, Vojtus, Costache

  • Dinamo pe locul 10 în clasament, cu 15 puncte (golaveraj 17-15), iar CFR se poziționează pe 3, cu 27 de puncte (golaveraj 16-6).

MEDIA DE VÂRSTĂ:

  • Dinamo – 25 ani şi 8 luni
  • CFR Cluj – 28 ani şi 10 luni, cea mai mare din campionat.

2 gânduri despre &8222;AVANCRONICĂ | Dinamo București – CFR Cluj&8221;

  1. Serious Use Alternative 1 grapefruit will increase the level or effect of pazopanib by affecting hepatic intestinal enzyme CYP3A4 metabolism taking lasix and still swelling Women who have had prophylactic bilateral mastectomies should continue to have routine physical examinations as well as follow up of any symptoms, Dr

Lasă un răspuns