Dinamo a lansat academia de fotbal: ”Vrem să le oferim copiilor un start adecvat în fotbal”

Academia de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti a fost lansată oficial, în cadrul unui eveniment la care au participat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, managerul academiei, Ionel Dănciulescu, şi preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa.

„Vorbim despre sport, despre fotbal. Proiectul acestei academii se bazează în special pe fotbalul amator, pe zona de copii. Eu voi fi responsabil de tot ceea ce înseamnă partea tehnică. Știm cu toții că această academie nu poate funcționa doar cu această parte, e vorba și de logistică, de organizare. Avem un grup de oameni ambițioși, vom încerca să punem bazele unei academii de succes.

Ne interesează foarte mult ca sportivii și copiii să fie crescuți în spiritul dinamovist. Vrem ca această academie să fie puțin mai diferită. Ne interesează copilul, integrarea lui în societate, în colectivitate, să formăm persoane responsabile. Efectuarea junioratului la Dinamo să fie o garanție a seriozității și a profesionalismului.

În altă ordine de idei, ne interesează ca cei care vor lucra cu acești copii să aibă studii superioare, să aibă licență, un limbaj adecvat și să știe să se comporte cu acești copii. Mulți dintre ei sunt foarte sensibili. Îi așteptăm cu drag pe cei care vor să se înscrie”, a spus Dănciulescu, la conferința de presă.

Vela a vorbit și el despre proiectul pus la cale de CS Dinamo, cu sprijinul MAI.

„Este o mare bucurie să văd concretizat acest proiect de suflet, și anume academia de fotbal Dinamo, care are în atenție copiii de până în 11 ani. Ne aflăm aici în sala trofeelor, eu fiind dinamovist, am emoții. Sunt în acest sanctuar al sportului românesc.

Dinamo aparține de MAI ca și club, ca și instituție, dar el de fapt, cu toți suporterii pe care îi are în țară, este o stare de spirit. Dinamo înseamnă ambiție și respectul pentru o viață sănătoasă.

Vrem să le oferim copiilor un start adecvat în fotbal și o educație specifică unui club de tradiție. Faptul că Danciu a acceptat să se implice în acest proiect nu poate fi decât o garanție a performanțelor viitor. Ștafeta va fi predată de un campion viitorilor campioni”, a spus Vela.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s