AVANCRONICĂ | Academica Clinceni – Dinamo București

Academica Clinceni – Dinamo București va avea loc astăzi, de la ora 21:00, partida urmând a conta pentru ultima rundă a turului acestui sezon al Ligii 1. Meciul va fi arbitrat de Ovidiu Hațegan.

Academica şi Dinamo s-au mai întâlnit de patru ori în principala competiţie internă, de două ori s-au impus bucureştenii, un joc s-a terminat cu victoria ilfovenilor, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.

  • Primul meci a avut loc pe 2 august 2019, Dinamo – Academica 4-2.

Cele două formații sunt despărțite de nouă puncte înaintea delului din ultima rundă a acestui tur de campionat. Acamdeica este de departe revelația acestui sezon, fiind pe locul 5 cu 24 de puncte în timp ce „câinii” sunt pe locul 10 cu 15 puncte.

Ilfovenii abordează duelul cu un moral de fier fiind neînvinși în Liga 1 în ultimele șapte partide, serie în care au bifat cinci victorii și două remize. Or această serie, au făcut din Acsdemica, o echipă pe care mulți o vedeau condamnată la retrogradare la startul acestui sezon, o pretendentă la un loc în „top 6”. O clasare în primele șase echipe ale campionatului la jumătatea sezonului regular nu ar fi deloc o surpriză având în vedere felul în care au evoluat ilfovenii până în prezent.

Dinamo s-a oprit la patru victorii consecutive în toate competițiile și și-a arătat limitele cu CFR Cluj. Puljic și Grigore au gafat decisiv la golurile campioanei, iar ofensiva a produs doar zece minute de gotbal în repriza a doua. Sunt probleme mari de lot, mai ales în apărare. Bejan este suspendat. Ba a plecat de la echipă, Ehmann este accidentat, iar Puljic este incert, după ce a ieșit accidentat în repriza a doua. Doar Ricardo Grigore este valid pentru poziția de fundaș central. La mijloc, Răuță este suspendat, Aleix Garcia este accidentat, dar revine Janus Gol după o problemă musculară, însă acest nu va fi la sută la sută. Ionuț Șerban pare singura soluție pentru a evolua alături de Girgore, dacă Puljic nu poate, iar Achim ar putea primi și el un rol de titular.

ECHIPE PROBABILE

Academica: Vâlceanu – Pashov, Jutric, Gardoș, Dobrescu – Cebotaru, Cascini, Tănase – Cordea, Rusescu, Longher;

Dinamo: Mejias – Sorescu, Șerban, Grigore, Radu – Achim, Anton, Bani – Camara, Nemec, Fabbrini.

Cea mai recentă confruntare directă: 5 iulie 2020, Academica – Dinamo 1-3, goluri marcate de Buziuc, respectiv Sorescu, Bani şi Fabbrini. De reamintit că, în acest ultim duel, Cătălin Straton a apărat două penalty-uri.

MEDIILE DE VÂRSTĂ

Academica – 25 de ani şi o lună;

Dinamo – 25 ani şi 8 luni.

Lasă un răspuns