Ionel Gane înaintea primului meci oficial din 2021: „Sper să nu mai plece nimeni!”

Antrenorul Ionel Gane, a declarat, marți, după tragerea la sorţi a optimilor Cupei Românie că speră să nu mai plece nimeni de la echipă, subliniind că jucătorii au dat dovadă de caracter în ciuda promisiunilor neonorate.

Tehnicianul consideră că returul Ligii I, în care Dinamo începe miercuri, în deplasare, cu FC Hermannstadt, este un adevărat maraton, cu 7 etape în 25 de zile.

„Vreau să începem bine acest retur de campionat, să obţinem puncte şi să urcăm în clasament. Chiar dacă ne lovim de multe probleme de efectiv, din diferite motive, sunt încrezător că echipa va reuşi să-şi impună ritmul de joc în această deplasare. Este o perioadă foarte dificilă pentru fiecare dintre noi. Echipa a dovedit caracter în ciuda tuturor promisiunilor neonorate, iar acest lucru ne dă tuturor curajul să mergem mai departe, să reuşim să salvăm Dinamo! Sper să nu mai plece nimeni!

Este un retur atipic, maraton dacă acceptaţi. Nu ne-am mai confruntat cu un astfel de program în ultimii ani. Sunt foarte multe meciuri după 10 zile de vacanţă şi câteva antrenamente, o parte doar pe terenul sintetic din cauza vremii. Este foarte important cum începem acest an şi cum vom gestiona acest program pentru a evita accidentările sau suspendările. Îmi doresc să fim sănătoşi şi să lăsăm aceeaşi impresie pozitivă de joc, la fel cum am terminat anul trecut”, a declarat Gane, pentru site-ul oficial al FC Dinamo.

Dinamo și FCSB se vor întâlni în a doua săptămână a lunii februarie, în cel mai important duel din cadrul optimilor de finală ale Cupei României. Ionel Gane a spus că nu se aştepta ca Dinamo să joace chiar cu FCSB, în optimile Cupei României, aşa cum s-a stabilit la tragerea la sorţi.

„Eram pe teren, la Săftica, la ultimul antrenament dinaintea acestei deplasări, nu aveam cum să văd tragerea. Nu mă aşteptam să ne întâlnim în această fază a competiţiei. Este, cu siguranţă, cel mai important meci al <optimilor>, un duel aşteptat de toţi suporterii noştri. Nici în turul trecut al Cupei României nu am întânit un adversar facil. Nu am avut un meci uşor, am eliminat Viitorul lui Gică Hagi când alte echipe au jucat cu adversari de liga a doua. Cupa României rămâne unul dintre obiective în acest sezon!”, a adăugat el.

  • Până la duelul cu FCSB din Cupă, Dinamo va juca primul meci oficial din 2021 miercuri, de la ora 19:00, contra lui Hermannstadt.