Străinii de la Dinamo nu pot pleca unilateral la altă echipă din Liga 1

Emilian Hulubei, președintele AFAN susține că, în cadrul clubului Dinamo, este un adevărat haos, iar fotbaliștii formației roș-albe ar putea pleca dintr-o clipă în alta, dacă acționarii echipei nu-și respectă promisiunile.

Președintele AFAN susține că, în urmă cu 15 zile, jucătorii lui Dinamo și-au depus notificare, pentru a rezilia unilateral contractele cu formația roș-albă, însă au ales să mai aștepte, în speranța că banii promiși de Pablo Cortacero vor ajunge la club, într-un final. Dacă nu li se vor plăti salariile, Emilian Hulubei spune că jucătorii lui Dinamo vor pleca, dar nu în campionatul intern.

„Sunt jucători (n.r. la Dinamo) care au depus notificările de 15 zile în luna decembrie, deci au ajuns la scadenţă. Acei jucători, cei străini, pot pleca imediat de la echipă printr-o nouă notificare în care îşi denunţă unilateral contractul şi se adresează FIFA printr-un memoriu, iar FIFA le dă permisul provizoriu să joace în altă parte.

Atenţie, poate da acest permis să joace doar în străinătate. La un club din România nu se poate pentru că este vorba despre un transfer internaţional, aşa că totul trebuie rezolvat pe cale internă, deci trebuie să te duci la Comisiile din România.

Încă o dată repet, dacă te duci la Comisiile din România trebuie să aştepţi două luni şi jumătate pentru o decizie definitivă”, a spus Hulubei în cadrul unei emisiuni de pe Digi Sport 1.