AVANCRONICĂ | Dinamo București – Chindia Târgoviște

Partida dintre Dinamo București și Chindia Târgovişte va avea loc sâmbătă, 16 ianuarie 2021, în etapa a 17-a a Ligii 1, pe stadionul „Dinamo” din București, de la ora 20:00.

După victoria obținută în etapa precedentă, acel 2-0 la Hermannstadt, Dinamo s-a apropiat la doar două puncte de locurile de play-off iar în această seară primește vizita Chindiei Târgoviște într-o partidă în care speră să poată obține un nou rezultat pozitiv. „Câinii” au 7 din ultimele opt meciuri fără înfrângere, cu 5 victorii și două egaluri.

Cu toate acestea, antrenorul Jerry Gane nu se gândește încă la acest obiectiv: „Ar fi frumos să adunăm două victorii consecutive în campionat. Nu vreau să vorbesc despre play-off pentru că mai sunt foarte multe etape de jucat într-un ritm maraton!”

În continuare nu sunt semnale pozitive de la așa-zisul patron, fantomaticul Cortacero. Fanii, prin programul DDB, au plătit datoriile stringente, către fostul secund Sebastian Moga și către fostul jucător al lui Dinamo, Kristian Kostrna, pentru a evita depunctarea echipei. DDB a vândut, de altfel, peste 35.000 de bilete virtuale pentru meciul cu Chindia și, în cazul în care se vor achiziționa toate cele 50.000 puse în vânzare, se vor încasa aproape 55.000 de euro!

În afara fotbaliștilor deja plecați, Juan Camara nu mai vrea să evolueze pentru Dinamo, ci doar se antrenează, iar Gueye s-a dat lovit pentru meciul cu Hermannstadt, dar a postat poze și un filmuleț din jacuzzi cu două dive, plus jigniri la adresa patronilor spanioli.

Cei rămași încearcă să joace, dar căpitanul Sorescu și experimentatul Anton au avertizat că jucătorii pot pleca dacă își depun memorii în termenii legali.

  • Dinamo se află pe locul 8 după 16 etape, cu 19 puncte, golaveraj 20-18, la două puncte de adversara din această seară.

De partea cealaltă, Chindia a făcut egal în primul meci al returului, 1-1 cu Poli Iași, într-un meci considerat acasă, dar jucat la Buftea. Târgoviștenii au condus cu 1-0, au fost egalați și puteau pierde pe final, după ce ieșenii au dominat jocul, iar Andrei Cristea a ratat o ocazie mare. Portarul Aioani a avut o intervenție excelentă la șutul lui Cristea, încununându-și o prestație foarte bună și în acest meci, el fiind eroul Chindiei în această ediție de Liga 1. Dâmbovițenii au primit doar 13 goluri în 16 etape!

Marea problemă rămâne în continuare ofensiva.

Echipa antrenată de Săndoi e neînvinsă în ultimele 5 partide de campionat, în care a obținut, totuși, o singură victorie. Tehnicianul a spus că va face modificări în primul 11, pentru că vor fi multe meciuri în perioada ce vine.

  • Chindia Târgoviște e pe loc de play-off, 6, cu 21 de puncte, 13 goluri marcate și 13 primite.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Bejan, Ehmann, Radu – Fabbrini, Răuță, Anton, Bani – Achim – Nemec;

Chindia: Aioani – Căpușă, Pițian, Iavob, Dinu – Neguț, Rață, Dulca, Dumitrașcu – Popa, Yameogo.

  • Dinamo și Chindia s-au întâlnit doar de trei ori în Liga 1 și o dată în Cupa României – tocmai în 2013, când „câinii” au bătut cu 5-0.
  • În campionatul trecut, s-au jucat două partide directe, fiecare echipă câștigând pe teren propriu.
  • În turul actualului campionat, Chindia a învins acasă, cu 1-0.