Dinamo câștigă la Arad, şi se apropie la trei puncte de locul al şaselea

Dinamo a învins-o pe UTA, scor 1-0, în runda cu numărul 20 din Liga 1 şi a făcut un mare pas înainte în lupta pentru titlu. Sorescu a adus cele trei puncte de la Arad cu un gol marcat în minutul nouă, din penalty, iar echipa lui Jerry Gane a ajuns la doar trei puncte de Chindia, formaţia de pe locul al şaselea.

Dinamo a început mai bine partida de la Arad, iar „câinii” au lovit rapid pe ploaia de pe arena „Francisc Neuman” care a transformat gazonul într-o mocirlă. Cornerul executat de Paul Anton s-a oprit în mâna lui Florin Ilie. „Centralul” Cătălin Popa a indicat punctul cu var, de unde Deian Sorescu a executat fără emoții pentru 1-0 (‘9).

Trupa lui Gane putea să-și mărească avantajul înainte de pauză, însă centrarea lui Nepomuceno, în premieră titular la Dinamo, nu a fost fructificată de Gueye.

Arădenii au revenit mai aprigi de la cabine. Ciprian Rus (’55) și Albu (’65), ambii aflați în pozitii ofertante, nu au nimerit poarta din câțiva metri, când Eșanu părea bătut. O mare oportunitate au ratat și oaspeții în partea a doua. Sorescu a scăpat singur cu portarul în flancul drept, însă extrema lui Dinamo a finalizat slab, direct în Florin Iacob (’73).

  • În timp ce Dinamo urcă pe locul nou, UTA rămâne pe 11, cu 24 de puncte. Etapa viitoare se joacă Academica – UTA şi Dinamo – FCSB.

Lasă un răspuns