Albul este alb și negru este negru! Sebastian Colțescu arbitrează derby-ul Dinamo – FCSB

Comisia Centrală a Arbitrilor a luat o decizie curajoasă pentru cel mai așteptat meci al sezonului, Dinamo – FCSB. Sebastian Colțescu, arbitrul implicat în celebrul scandal cu tentă rasistă de la Paris, din timpul meciului PSG – Istanbul Bașakșehir, va oficializa partida.

Arbitrul român a fost acuzat de rasism de jucătorii formației din Turcia, după ce a spus „ăla negru” adresându-se unui om din staff-ul echipei vizitatoare. UEFA a declanșat o anchetă, iar arbitrul român și-a angajat un avocat care să-l apere în procesele ce vor urma.

După acest scandal, Colțescu, exclus de pe lista FIFA de la 1 ianuarie, a revenit în Liga 1. Primul meci pe care arbitrul Colțescu l-a condus de la centru după scandalul de la Paris a fost partida dintre Sepsi și Astra, în Liga 1. Oficialul de 43 de ani nu mai fusese implicat în vreo partidă din luna decembrie, de la meciul PSG – Istanbul Bașakșehir, din grupele UEFA Champions League.

  • Sebastian Colțescu a lipsit la meciurile din 2021 din cauza unei accidentări, și nu a scandalului din Champions League. Din cauza problemelor medicale, Colțescu nu a putut susține testele medicale alături de ceilalți arbitri, motiv pentru care nu a putut fi delegat la vreo partidă din campionat, în acest an. Colțescu a susținut probele respective pe 20 ianuarie, pe stadionul Dinamo, și le-a trecut cu brio.
  • Sebastian Colțescu este un arbitru cu experiență, dar până acum a mai condus doar o dată o partidă dintre cele două mari rivale. Este vorba de un duel din sezonul 2012-2013. Ambele tabere au fost nemulțumite de deciziile lui pentru că Laurențiu Rus, Sorin Strătilă și Iasmin Latovlevici ar fi trebuit eliminați. FCSB s-a impus cu 2-0.

Lasă un răspuns