AVANCRONICĂ | Astra Giurgiu – Dinamo București

Astra și Dinamo se înfruntă astăzi, de la ora 20:30, în etapa cu numărul 24 din Liga 1. Dinamo este pe locul 11, cu 26 de puncte, în timp ce Astra ocupă poziția a 13-a, cu un punct mai puțin decât echipa noastră.

Astra Giurgiu a primit o veste proastă înaintea acestei partide. Patronul Ioan Niculaie a fost condamnat definitiv într-un dosar și a ajuns după gratii, unde va sta ceva mai mult de un an. Chiar dacă s-au primit asigurări că echipei nu i se va întâmpla nimic, această veste a adus o stare de tensiune la nivelul lotului, mai ales că sunt destule restanțe financiare. Din punct de vedere sportiv, Astra vine după un succes la Iași, unde s-a impus cu 3-2. Montini a fost omul cheie în atac și va încerca să le facă viața grea foștilor săi coechipieri de la Dinamo, mai ales că nu s-a despărțit în condiții amiabile de fostul său club.

Astra este la 10 puncte de primul loc de plaoff, de aceea șansele de a ajunge acolo sunt minime. Totuși, este un meci al orgoliilor și pentru antrenorul Eugen Neagoe, care a petrecut o perioadă foarte scurtă și deloc plăcută în Ștefan cel Mare. Neagoe ține mult să câștige acest meci, pentru a o depăși în clasament pe Diamo și pentru a-și lua o mică revanșă. Astra nu are probleme de lot pentru acest meci, însă are doar o victorie în ultimele șase meciuri jucate pe teren propriu.

Echipa noastră este și ea departe de locurile de playoff, dar o victorie la Giurgiu ar mai păstra ceva șanse de reușită. Compartimentul ofensiv al lui Dinamo este “în piuneze”. La Giurgiu, Ionel Gane nu se va putea baza pe serviciile a trei atacanți: Nemec, Moldoveanu și Blejdea. Magaye Gueye îl va înlocui pe Nemec, însă travaliul acestuia este departe de cel al slovacului. DInamo nu a marcat în ultimele trei partide de campionat, iar jocul ofensiv pare lipsit de luciditate. Fabrinni trece printr-o perioadă slabă, iar ceilalți din atac nu au un randament ridicat. Ar putea primi o șansă ca titular suedezul Morsay, venit de la Chievo și care nu a convins până acum. Dinamo are patru victorii, un egal și șase înfrângeri în deplasare.

“Este un moment important pentru a începe să câştigăm puncte. Am trecut de jumătatea returului, mai sunt 7 etape de disputat, mai sunt doar 21 de puncte în joc. Întâlnim o echipă din aceeaşi zonă a clasamentului, Astra cu problemele ei, noi cu ale noastre.

Trei dintre atacanţii noştri, Nemec, Blejdea şi Moldoveanu, nu vor face deplasarea la Giurgiu din cauza problemelor medicale, dar sper ca echipa să regăsească drumul spre gol”, a declarat Jerry Gane înaintea meciului de la Giurgiu.

ECHIPE PROBABILE

Astra: M. Popa – Sousa, Găman, Graovac, D. Bruno – Wuthrich, Boe-Kane, Canadija – Stahl, Montini, V. Gheorghe;

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Puljic, Ehmann, St. Filip – Nepomuceno, P. Anton, Răuță, Fabbrini – Vl. Achim – Magaye.

  • În tur, Dinamo și Astra au remizat în Ștefan cel Mare, scor 1-1.
  • FC Voluntari, Politehnica Iaşi şi CFR Cluj, Viitorul Constanţa, FC Argeş şi Academica Clinceni sunt următoarele adversare ale lui Dinamo în acest final de sezon regulat.

Lasă un răspuns