AVANCRONICĂ | FC Voluntari – Dinamo București

Astăzi, de la ora 20:30 pe „Anghel Iordănescu”, FC Voluntari va primi vizita formației Dinamo, duelul contând pentru runda a 26-a a Ligii 1.

Prima dispută a avut loc pe 13 august 2015, Dinamo – FC Voluntari 3-0, antrenori Mircea Rednic, respectiv Bogdan Argeş Vintilă.

FC Voluntari a obținut o victorie foarte importantă la Iași (0-2) în etapa precedentă, ambele goluri fiind înscrise de bulgarul Ivanov. Echipa antrenată de Bogdan Andone a părăsit penultimul loc al clasamentului și va urca pe 13 în cazul unei victorii contra „câinilor”. Este de așteptat ca ilfovenii să atace, pentru că Dinamo poate fi o echipă foarte periculoasă dacă o lași să își facă jocul.

„Va trebui să vină momentul să câștigăm și meciurile de acasă. E extrem de important să legăm două victorii și să ne ridicăm în clasament. Sperăm să o facem după meciul viitor cu Dinamo”, a spus antrenorul echipei din Voluntari.

Atacantul Angelov (eliminat în etapa precedentă) și fundașul stânga Ricardinho (cumul de cartonașe galbene) vor lipsi. Betancor îi poate lua locul lui Angelov în prima echipă. Ricardinho nu mai este titular obișnuit.

Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei României după 3-1 cu Dunărea Călărași. Cea mai mare problemă de rezolvat este în ofensivă, „câinii” venind după 5 partide de campionat fără gol marcat. Gueye și Morsay nu au reușit până acum să compenseze absența lui Nemec (accidentat), mult mai periculoși fiind Anton și Sorescu.

Puljic și Sorescu revin in Liga 1 după suspendări, dar ei au jucat in Cupa Romaniei, la Calarasi. Absența lor a contat mult în etapa precedentă (0-5 cu Viitorul Constanța). În schimb, mijlocașul defensiv Răuță a primit al șaptelea cartonaș galben în meciul cu dobrogenii și va sta contra lui FC Voluntari.

ECHIPE PROBABILE

FC Voluntari: Rîmniceanu – Balaur, Tamaș, Armaș, Briceag – A. Ilie, Droppa, Ivanov, I. Gheorghe – Pesic, Betancor;

DINAMO: Eșanu – Sorescu, Ehmann, Puljic, Filip – Nepomuceno, Anton, Achim, Fabbrini – Morsay, Gueye.

  • FC Voluntari şi Dinamo s-au mai întâlnit de 17 ori în principala competiţie internă, de două ori s-au impus ilfovenii, de 14 ori au câştigat bucureştenii, iar un joc s-a terminat la egalitate.

MEDIILE DE VÂRSTĂ:

  • FC Voluntari – 26 de ani;
  • Dinamo – 25 ani şi 6 luni.

Lasă un răspuns