Cum a ajuns Pablo Cortacero să ducă clubul într-o situaţie şi mai grea decât în „era Ionuţ Negoiţă”

Pablo Cortacero a venit cu mare fast la Dinamo, după ani de zile în care Ionuţ Negoiţă nu a reuşit să aducă banii necesari pentru ca echipa să facă performanţă. Totuşi, paradisul financiar promis de iberic s-a transformat într-un coşmar pentru echipă, anagajaţi şi suporteri, iar ultimele date arată problemele cu care se confruntă clubul din „Ştefan cel Mare”.

Spaniolul a dublat datoria totală şi doar DDB, a reuşit să ţină situaţia sub control. Tot membrii „Doar Dinamo Bucureşti”, luptă ca Dinamo să nu dispară din Liga 1.

CUM A AJUNS Pablo Cortacero Să PREIA DINAMO ŞI CÂŢI BANI A INVESTIT?

În urmă cu un an, Pablo Cortacero i-a trimis oferta sa lui Ionuţ Negoiţă, fost acţionar la Dinamo prin firma Lotus Perfect Products SRL, condusă de George Drăghia, apropiatul său. După formalităţile pe care le-a îndeplinit, spaniolul a cumpărat 72% din acţiunile deţinute de Lotus Perfect Products SRL şi a luat pachetul majoritar de la Dinamo. Ulterior a preluat şi 9% de la George Drăghia, partenerul lui Ionuţ Negoiţă.

Gruparea infracțională venită la Bucureşti, în frunte cu Pablo Cortacero, a fost prezentată oficial câteva luni mai târziu drept noua conducere din „Ştefan cel Mare”.

Publicaţia Playsport.ro a dezvăluit sumele pe care Pablo Cortacero le-a virat în club, dar şi răul pe care l-a făcut odată cu trecerea lunilor în conducerea clubului cu 18 titluri în Liga 1. Conform sursei citate, Pablo Cortacero a trimis suma de 550.000 de euro plus 450.000 de euro, veniţi ulterior, în conturile clubului Dinamo.

Pablo Cortacero aproape că a dublat datoriile pe care clubul Dinamo Bucureşti le avea până la plecarea lui Ionuţ Negoiţă. Playsport.ro susţine că, până la 31 decembrie 2020, acţionarul majoritar a produs datorii în valoare de 11.7 milioane de lei (2.4 milioane de euro). Astfel, datoria totală a clubului a ajuns la 27 de milioane de lei (5.5 milioane de euro) până la finalul anului trecut.

„Ţăruşul” lui Pablo Cortacero a fost bătut după aducerea străinilor transferaţi pe salarii uriaşe pentru nivelul Ligii 1. În urmă cu câteva luni au apărut informaţii conform cărora cei mai buni fotbalişti erau plătiţi cu sume între 20-30.000 de euro.

Sursa citată mai notează că insolvenţa e puţin probabilă la Dinamo. De altfel, reprezentanţii DDB au reuşit să obţină înţelegeri din partea fotabliştilor care au plecat de la Dinamo şi care nu au fost plătiţi, pentru a renunţa la o parte din salariile restante.

Înainte de a-i ceda acţiunile sale din Lotus (n.r. – firma prin care e condusă Dinamo) lui Pablo Cortacero, Negoiţă a pus interdicţie de înstrăinare pentru acţiunile societăţii. Astfel, spaniolul nu poate renunţa la pachetul majoritar de la Dinamo Bucureşti fără acordul fostului acţionar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s