Magaye Gueye nu s-a prezentat la ANAD! Atacantul, aşteptat pentru proba B, după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină la testul antidoping

Magaye Gueye, atacantul lui Dinamo, ar fi fost prins dopat cu cocaina la testarea realizată după meciul cu FCSB, câștigat de ”câini” cu 1-0, în optimile Cupei României, pe 10 februarie.

Până când se va încheia ancheta desfăşurată de către cei de la ANAD, atacantul lui Dinamo este suspendat. Dacă se va dovedi că a consumat într-adevăr cocaină, acestuia i se va desface contractul în mod unilateral, după cum au anunţat oficialii lui Dinamo.

Din primele informații, Magaye Gueye nu este recidivist, astfel că, în cazul în care se va confirma faptul că a jucat dopat, ar putea fi suspendat doi ani.

Totuși, o scăpare pentru atacantul senegalez ar fi demonstrația ideii că substanța cu care a fost găsit dopat, cocaină, nu sporește performanțele sportive. În acest caz, puțin probabil însă, Magaye Gueye s-ar alege cu un avertisment, suspendarea de doi ani aplicându-se doar în caz de recidivă.

”Dacă sunt descoperite substanţe cuprinse în lista substanţelor şi metodelor interzise (conform anexei A din regulamentul FIFA de control doping), pentru care se poate produce proba că acestea nu au fost destinate creşterii performanţei sportive, se va aplica cel puţin un avertisment pentru prima abatere şi o suspendare pentru doi ani, în caz de recidivă. A treia abatere va fi sancţionată cu suspendare pe viaţă”, se arată în regulamente.

După ce a aflat cî a fost prins dopat, antrenorul Ionel Gane a anunţat că nici nu vrea să-l mai vadă pe jucător.

„Nici nu mai vreau să mai vorbesc cu el vreodată. Să nu-l mai văd! Ce să mai am eu de discutat cu el când a făcut așa ceva? E incredibil, chiar nu-mi vine să cred! A venit vestea asta ca o bombă! Dar…

Dar va trebui să răspundă pentru ce a făcut. Atunci când semnezi un contract, îți asumi niște clauze, îți asumi o anumită responsabilitate. Nu se poate să faci așa ceva de capul tău. Probabil că i se va rezilia unilateral contractul.

Incredibil! Incredibil! Incredibil! Ce am trăit din vară și până acum la Dinamo e ceva ieșit din comun, aproape că nu mai are ce să se întâmple deosebit fiindcă toate au avut deja loc la Dinamo”, a declarat antrenorul lui Dinamo la aflarea veştii.

  • 18 meciuri a jucat Magaye Gueye pentru Dinamo în acest sezon, reuşind să înscrie de trei ori.
  • 400.000 de euro este cota de piaţă a atacantului de la Dinamo, potrivit transfermarkt.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s