Cosmin Moți este terifiat de ce se întâmplă la Dinamo: „Mi-e frică doar că o să rămână mai mulţi ani acolo”

Cosmin Moți, actual fundaș la Ludogorets, a vorbit cu tristețe despre problemele lui Dinamo. Fostul jucător din Ştefan cel Mare rămâne un fan al echipei şi după plecare şi traieşte fiecare rezultat cu sufletul la gură. Fundaşul lui Ludogorets este întristat de ce se întâmplă la echipa noastră şi speră că ”alb-roşii” vor reuşi să îşi revină.

”A fost o perioadă cu Jerry în care părea că echipa îşi revine, nu numai ca joc, dar au avut câteva rezultate ok, ne dădea speranţe nouă dinamovişilor că se pot întâmpla lucruri frumoase. Din păcate am observat că nu e aşa şi, cu durere în suflet, spun că se vor bate serios la retrogradare. E un antrenor cu experienţă, bun, am lucrat cu dânsul, dar nu ştiu câte lucruri poate schimba nea Gigi într-un timp scurt.

Cred că ar trebui să le acorde o mai mare atenţie jucătorilor români, tineri, nu mereu să aducem jucători africani, de nu ştiu unde, care n-au mai jucat de nu ştiu când, cu salarii de mii de euro. Sunt de acord să vină jucători străini la echipele româneşti, dar să vină jucători tineri, care merită, care pot aduce un plus.

Nu cred că Dinamo poate fi mai jos cu jucători tineri din propria academie, cu români, exemplu Clinceni, 80% jucători români, se bat cu şanse reale la play-off. Marea majoritate a străinilor de la Dinamo nu sunt cu nimic mai buni decât tinerii jucători din academie şi nu văd rostul să-i aduci. Se creează o stare de disconfort că salariile sunt mult mai mari.

Toată presiunea e pe umerii tinerilor jucători români, ei suferă, străinii vin, nu şi-au luat banii 2-3 luni, n-am mai văzut 70% dintre jucători. Şi noi am avut perioade la Dinamo când n-am luat salariile 4-5 luni, n-a ieşit nimeni în ziare, nu am ieşit să ne plângem pentru că am fost uniţi, jucătorii tineri cu jucătorii cu experienţă. Acum aducem jucători de la care nici măcar jucătorii noştri tineri nu au ce învăţa.

Cum vrem ca tinerii noştri să crească?Dacă se va ajunge în situaţia asta, trebuie să vedem ce se întâmplă cu echipa, a cui e echipa, ce se poate face, pentru că suporterii dau bani în fiecare lună pentru licenţă, pentru salariile jucătorilor, pentru datorii. Sper să nu ajungă Dinamo în Divizia B, pentru că dacă ajunge în B, mi-e frică doar că o să rămână mai mulţi ani acolo”, a declarat Cosmin Moţi, pentru Telekom Sport.

Fostul dinamovist a vorbit recent și despre faptul că nu a fost convocat la echipa națională pentru debutul în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Deși este conștient că are o vârstă înaintată, Cosmin Moți (36 de ani) susține că și-ar fi dorit să fie convocat la echipa națională. Fotbalistul campioanei Bulgariei s-a arătat descumpănit din cauza faptului că România nu a reușit să se califice la EURO 2021.

„Clar că mi-aş fi dorit, dar în situaţia mea e foarte greu. Am ajuns şi la o vârstă, n-am jucat la echipa de club şi ar fi fost foarte greu. E greu să te cheme cineva la naţională atât timp cât nu joci la echipa de club. (n.r. – că nu a fost chemat nici când juca împotriva lui Cristiano Ronaldo, în 2014, în Champions League). Nu era plăcut, mi-aş fi dorit să am mai multe meciuri la naţională, dar asta a fost conjunctura, atât s-a putut. Cu un ochi râd şi cu altul plâng, am fost la două turnee finale, din păcate n-am jucat niciun minut.

E destul de urât că nu suntem acolo (n.r. – la EURO), să nu ne putem uita la echipa noastră naţională, atât s-a putut în momentul ăsta. Sperăm ca în următoarea campanie să evoluăm mult mai bine, să avem rezultate mult mai bune şi să ne calificăm la turneul final. Ar cam fi timpul, n-am mai fost din 98 (n.r. – la un campionat mondial), ar fi timpul să facem şi noi lucrul ăsta, avem jucători buni, cred în echipa naţională şi sper că se vor califica”, a declarat Cosmin Moți, pentru sursa citată mai sus.

  • România va debuta joi, 25 martie, în preliminariile CM 2022, contra reprezentativei Macedoniei de Nord. Meciul se va juca la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”. „Tricolorii” se află în grupa J, alături de Germania, Armenia, Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s