Justin Ștefan vrea un nou sistem competițional: „E cea mai bună soluție”

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, marţi, că revenirea la un moment dat a Ligii I la 18 echipe ar reprezenta cea mai bună soluţie.

Oficialul Ligii ia însă în calcul schimbarea doar peste câteva sezoane și dezvăluie că televiziunile și Gino Iorgulescu, președintele LPF, nu îi împărtășesc opinia.

„Noi am avut încă de anul trecut o discuţie cu partenerul media referitoare la restructurarea Ligii I. În cadrul LPF părerile au fost împărţite. Spre exemplu, Gino Iorgulescu a spus că un număr de echipe mai restrâns e mai bun. Dar din punctul meu de vedere, revenirea la un moment dat la un campionat de 18 echipe ar fi cea mai bună soluţie.

Însă e clar că în momentul actual televiziunile nu-şi doresc lucrul ăsta. Ele consideră că această formulă este destul de competitivă şi ne permite să avem interes atât în play-off, cât şi în play-out. Eu sper ca în următoarele sezoane vom reuşi să facem tranziţia de la actuala formulă la cea cu 18 echipe Cred că România are suprafaţa necesară pentru a avea 18 echipe în Liga I.

Iar când ai 18 echipe bune, cu centre de copii şi juniori bune, şansele de revigorare a fotbalului românesc cresc. Aşa că eu voi continua să dialoghez cu televiziunile pentru a le convinge la un moment dat să facem trecerea de la 16 la 18 echipe. Dar e clar că nu discutăm despre asta decât peste câteva sezoane”, a afirmat oficialul LPF.

La 6 august 2020, numărul echipelor de fotbal din Liga I a fost mărit de la 14 la 16 echipe prin decizia Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal. Noul format intrat în vigoare din sezonul 2020-2021 presupune un sistem play-off/play-out cu 2 echipe retrogradabile direct şi 2 participante la un baraj, dar oferă şansa unei formaţii din play-out-ul competiţiei să se califice într-o cupă europeană.

Lasă un răspuns