AVANCRONICĂ | Dinamo București – UTA Arad

Dinamo București și UTA Arad se vor întâlni în această seară, de la ora 21:30, pe “Stadionul Dinamo”, etapa a doua din play-out-ul Ligii 1.

Dinamo a început play-out-ul pe loc de baraj, iar valoarea foarte scăzută a lotului și desele schimbări de antrenor au dus-o pe Dinamo în situația de a tremura serios. Plecarea lui Mulțescu nu a adus șocul dorit la echipă. Uhrin, care a fost îndepărtat sezonul trecut din pricina rezultatelor slabe a fost singurul care s-a încumetat să preia echipa în cel mai complicat moment al existenței sale. Cehul a debutat cu o remiză, 0-0 cu Astra, exact pe terenul pe care pierduse Mulțescu în Cupa României, doar 3 zile mai devreme. Jocul a arătat însă la fel de neinspirat. Dinamo are cel mai slab atac din campionat, cu doar 26 de goluri marcate în 31 de partide, la fel ca prima clasată din play-out, Chindia.

Uhrin nu prea are ce să schimbe la nivelul primului 11. Probabil că Fabbrini va reveni printre titulari, într-o încercare disperată de a-l ajuta pe Nemec, care, de unul singur nu se face util decât la fazele fixe defensive. Atâta vreme cât Sorescu va continua să joace fundaș dreapta, Dinamo va avea o problemă. Cum și defensiva e foarte slabă, Uhrin nu se încumetă să-l miște pe Sorescu din acea zonă. Eșanu este incert.

Dinamo are 11 etape fără victorie și doar 3 puncte adunate în această perioadă, din tot atâtea remize. Ultimul succes este chiar cel de la Arad, adus de un penalty transformat de Sorescu. În Ștefan cel Mare, Dinamo a pierdut 5 dintre ultimele 6 meciuri, dintre care și ultimele 4 jucate. Singurul meci fără eșec este remiza albă cu Sepsi.

De partea cealaltă, UTA a început play-out-ul cu o victorie, 1-0 cu Viitorul ceea ce a făcut ca seria fără eșec a arădenilor să ajungă la 3 meciuri. În această perioadă, UTA a obținut două victorii și o remiză și n-a primit gol. Echipa lui Laszlo Balint este pe locul 2, la un punct în spatele Chindiei, liderul din play-out. Deși nu are licență pentru a putea intra în barajul pentru un loc de cupă europeană, UTA nu și-a ascuns intenția de a termina sezonul cât mai sus posibil. Asta înseamnă că UTA vine în Ștefan cel Mare ca să profite de problemele lui Dinamo și să încerce să repete succesul din sezonul regulat, adus de golul marcat de Hora.

Hora va fi titular, ajutat de Adi Petre. Roger, un pericol în plus pentru poarta dinamovistă, va juca din nou în partea dreaptă a liniei de mijloc. Shlyakov, suspendat cu Viitorul, va reveni printre titulari, ceea ce înseamnă că Roumpoulakou va fi rezervă. Balauru, intrat în locul lui Iacob, accidentat în minutul 17 al meciului cu Viitorul, ar trebui să rămână între buturi.

UTA a fost a 4-a în ierarhia meciurilor jucate în deplasare, în sezonul regulat. Arădenii au obținut 26 de puncte în 15 meciuri și au pierdut doar 3 partide pe teren străin. În ultimele 7 deplasări, UTA a obținut 4 victorii și a pierdut o singură dată, la Craiova (0-2). Totuși, echipa lui Balint nu a marcat în ultimele două meciuri externe. După partida de la Craiova, UTA n-a înscris nici la Giurgiu (0-0).

ECHIPELE PROBABILE

DINAMO: Kongshavn – Sorescu, Bejan, Albentosa, Filip – Răuță, Anton – Crețu, Fabbrini, Moldoveanu – Nemec;

UTA Arad: Balauru – Tomosei, Erico, Ilie, Shlyakov – Roger, Albu, Vorobjovas, Rusu – Petre, Hora.

  • Partida va fi arbitrată de Andrei Florin (Târgu Mureş), ajutat de Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe) și Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa)

Lasă un răspuns