AVANCRONICĂ | Politehnica Iași – Dinamo București

Poli Iași și Dinamo se întâlnesc astăzi, de la ora 16:30, în etapa cu numărul 6 a play-out-ului Ligii 1. Partida poate fi urmărită pe pagina noastră de facebook.

Poli Iași a învins surprinzător la Giurgiu în etapa precedentă (2-1 cu Astra) și a rămas în lupta pentru evitarea retrogradării. Elevii lui Nicolo Napoli au de recuperat 4 puncte până la zona barajului de menținere/promovare în Liga I, prima echipă din acea zonă fiind chiar Dinamo. Hermannstadt și Viitorul, alte două contracandidate, joacă între ele în această rundă. Poli nu se poate mulțumi cu un singur punct, mai ales că are trei victorii în ultimele trei partide directe jucate acasă.

Laurențiu Brănescu a suferit o fractură de piramidă nazală în timpul meciului de la Giurgiu și e foarte puțin probabil să joace, în timp ce Platini este suspendat. Popadiuc este favorit să îi ia locul lui Platini în echipa de start. O surpriză ar putea fi prezența în lot a lui Andrei Cristea. Marți, clubul a dat un comunicat de presă în care a anunțat că jucătorul este din nou la dispoziția antrenorului.

Dinamo este aproape de o revenire de senzație. Echipa antrenată de Dușan Uhrin jr. a câștigat două meciuri la rând și poate ajunge în zona care garantează rămânerea în Liga I, dacă învinge și la Iași. Fanii dinamoviști au postat un mesaj de mulțumire pentru tehnicianul ceh: „A preluat echipa din mers, a liniștit vestiarul, a găsit sistemul corect, a adus ordine pe teren și a reinventat jucători, amintindu-ne tuturor că Dinamo nu are echipă de retrogradare”.

Alexandru Răuță va rata finalul de sezon din cauza unei accidentări suferite în meciul cu Viitorul (2-1), din etapa precedentă. Uhrin jr. a schimbat sistemul în meciul de la Ovidiu, folosind trei fundași centrali. Cel mai probabil, va folosi aceeași strategie și în partida de la Iași. Locul lui Răuță poate fi luat de Fabbrini, pentru că sunt deja doi închizători în echipă: Anton și Gol. În cazul în care va dori să betoneze defensiva, cehul poate opta pentru folosirea lui Grigore în locul titularului accidentat, dar „câinii” au nevoie de victorie.

ECHIPE PROBABILE

Poli Iași: Brînză – Onea, Mihalache, Baxevanos, Buşu – De Iriondo, Passaglia – Popadiuc, Vanzo 5, A. Stan – Djuranovic;

DINAMO: Eșanu – Bejan, Puljic, Albentosa – Sorescu, Anton, Fabbrini, Gol, S. Filip – Nemec, Mihaiu.

  • Partida va fi arbitrat de Horațiu Feșnic, ajutat la tușe de Valentin Avram și Alexandru Cerei.
  • Ieșenii sunt pe ultimul loc în clasament, cu 17 puncte (golaveraj 2-7), în timp ce „câinii” sunt pe locul 8, cu 21 de puncte (golaveraj 5-6).

Lasă un răspuns