AVANCRONICĂ | Dinamo București – Hermannstadt

Dinamo joacă astăzi cu Hermannstadt de la ora 21:15, în etapa a7-a din play-out. Meciul poate fi urmărit live pe pagina noastră de facebook.

Dinamo a ieșit din zona retrogradării după 3 victorii consecutiva, ultima – 2-1 la Iași. Jucătorii au căpătat încredere, joacă altceva față de finalul sezonului regulat, deși sunt, în mare, aceeași. Dar antrenorul Dusan Uhrin a schimbat sistemul, jucând acum un 3-5-2 foarte armonic, cu cei doi mijlocași laterali mereu aproape de careul advers, bineînțeles pe faza ofensivă.

De altfel, Dusan Uhrin a fost desemnat antrenorul etapei precedente, iar Deian Sorescu, autorul golului prin care Dinamo a deschis scorul, a intrat în echipa rundei.

Dinamoviștii vor juca și pentru Patrick Ekeng, camerunezul care a decedat acum 5 ani, pe 6 mai 2016, după ce s-a prăbușit pe gazon în timpul meciului cu Viitorul.

Echipa noastră va disputa pe 11 mai și returul semifinalelor Cupei României, cu Astra (0-1 în tur).

De partea cealaltă, Hermannstadt a legat două meciuri fără înfrângere, 1-0 la Voluntari și 0-0 acasă, cu Viitorul, deci fără gol primit, dar jocul e modest și nu dă indicii pentru salvare. Sunt restanțe financiare către fotbaliști, aceștia fiind cu moralul la pământ. În plus, mulți dintre ei sunt cu gândul la plecare, deoarece le expiră contractele la finalul actualului sezon.

„Ne aflăm, probabil, în cel mai greu moment din istoria clubului, dar avem încredere. Eu am entuziasm și voi face tot ce depinde de mine să-i motivez pe jucători. Sunt foarte mulți băieți de caracter”, a încercat să sune mobilizarea antrenorul Eugen Beza.

Fundașul dreapta Scarlatache a fost desemnat omul meciului cu echipa lui Hagi.

Sibienii nu au câștigat niciodată pe terenul lui Dinamo.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Eșanu – Bejan, Puljic, Albentosa – Sorescu, Achim, Anton, Gol, St. Filip – Morsay, Nemec;

Hermannstadt: Cristiano – Scarlatache, Viera, Stoica, Opruț – Belu-Iordache, Dâlbea, Addae, P. Petrescu – Sîntean, Yazalde.

Partida va fi arbitrat de Rusandu Lucian (Sfântu Gheorghe), ajutat la tușe de Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti) și Mitruţi Daniel (Craiova).

  • Dinamo se află pe locul 11 (5 din această secțiune a clasamentului), având 24 de puncte și 7-7 golaveraj, iar Hermannstadt e penultima (locul 15), cu 20 de puncte, 4-7 golaveraj.
  • În sezonul regulat al acestui campionat, a fost 1-1 la Dinamo și 2-0 pentru „roș-albi” cu Hermanntadt gazdă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s