Dinamo părăsește Cupa României după un meci dramatic în Ștefan cel Mare

Dinamo a primit vizita Astrei în returul semifinalelor Cupei României. Giurgiuvenii s-au calificat la penalty-uri (5-4), după ce au pierdut cu 1-0 returul, acelaşi scor cu care câştigaseră turul.

Meciul din Ştefan cel Mare a fost unul dramatic. După 1-0 pentru Astra în tur, dinamoviştii au marcat golul care i-a trimis în prelungiri în minutul 89, după un gol fabulos înscris pe final de Andrei Radu, iar până în minutul 120 scorul a rămas la fel, partida fiind decisă la loviturile de departajare.

Prima repriză a jocului din Ştefan cel Mare a avut-o în prim-plan pe Dinamo, care a încercat să întorcă scorul din tur. Jonathan Morsay de două ori şi Steliano Filip au fost cei mai periculoşi oameni de la Dinamo în prima repriză, dar ocaziile pe care le-au avut, nu au reuşit să le fructifice.

De cealaltă parte, Astra Giurgiu a replicat prin Mattia Montini, dar şutul său din minutul 30 al jocului a fost blocat de Ricardo Griogore, iar scorul la pauză a fost 0-0.

Repriza a doua a jocului a început din nou cu Dinamo în atac, iar prima ocazie i-a aparţinut lui Paul Anton, în minutul 46, dar şutul trimis de acesta a fost trimis în corner de Graovac.

Sorescu, în minutul 52, Nemec, în minutul 65, Andreas Mihaiu, în minutul 70 şi Paul Anton, în mintul 87, au mai trecut pe lângă deschiderea scorului, în urma ocaziilor avute, dar ,,astralii” au blocat de fiecare dată.

Fabulos!! Dinamo duce meciul în prelungiri, după ce Andrei Radu înscrie un gol fabulos în minutul 89 al jocului. Acesta a încercat să centreze, dar mingea trimisă s-a dus direct în vinclul porţii apărate de Popa.

Pr

Pima repriză a prelungirilor i-a aparţinut tot lui Dinamo, Fabbrini trimiţând mingea pe lângă poartă în minutul 94.

A doua repriză a prelungirilor l-a avut în prim-plan pe Paul Anton, dar şutul său din minutul 110 a fost reţinut de portarul Popa, iar partida a ajuns la lovituri de departajare.

 • Raul Albentosa bate prima lovitură de la 11 metri. Acesta înscrie după ce portarul giurgiuvenilor a atins şi el mingea.
 • Krpic execută pentru Astra. Bosniacul face 1-1.
 • Fabbrini execută pentru Dinamo şi înscrie fabulos pentru 2-1.
 • Wutrich egaleaza pentru Astra din nou, 2-2.
 • Paul Anton execută şi duce scorul la 3-2 pentru Dinamo.
 • Valentin Gheorghe execută pentru Astra şi ratează. Trimite mingea în bară.
 • Ricardo Grigore execută şi face 4-2 pentru Dinamo.
 • Andreas Mihaiu execută şi ratează pentru Dinamo, după ce lovitura s-a repetat.
 • Jovanovic egalează situaţia, 4-4.
 • Nepomuceno execută pentru Dinamo şi trimite în bara transversală.
 • Raspopovic execută şi o trimite pe Astra în finala Cupei.

În urma acestui rezultat, Astra este prima finalistă a Cupei României din acest sezon, unde va întâlni, cel mai probabil, Universitatea Craiova, echipă care s-a impus în turul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, scor 3-0.

Lasă un răspuns