Condiţiile în care fanii pot reveni la meciurile din Liga 1 | Când revin fanii în tribună

Eduard Novak a anunţat condiţiile în care fanii pot reveni la meciurile din Liga 1. Ministrul Tineretului şi Sportului a anunţat că toate meciurile din campionatul României, din această săptămână, se dispută cu porţile închise.

Preşedintele Klaus Iohannis declarase joi, după şedinţa de lucru cu premierul şi cu mai mulţi miniştri pe tema pandemiei, că, din 15 mai, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate. Procedurile sunt complexe, astfel că primul meci din România cu fani, în 2021, va fi finala Cupei României, Astra – Universitatea Craiova.

„Primul meci pentru care am primit solicitare va fi pe 22, la Ploieşti. Este finala Cupei României. Este nevoie de o solicitare din partea organizatorului către noi, către MTS… noi trimitem mai departe la Ministerul Sănătăţii, facem un ordin comun şi îl înaintăm către CNSU pentru avizare.

În acest week-end nu este nicio şansă să vedem spectatori la vreun meci spectatori. Primul cu fani este pe 22 mai, în finala Cupei”, a declarat Eduard Novak pentru as.ro.

Ministrul Tineretului şi Sportului a anunţat care sunt condiţiile pentru ca fanii să revină pe stadion. Aceştia trebuie să îndeplinească anumite criterii stabilite în protocol.

“Ori eşti vaccinat, ori ai un test PCR de 72 de ore, ori un test antigen de 24 de ore, ori te-ai vindecat în termen de 30 până în 90 de zile, ori ţi se efectuează acolo un test antigen, pe loc”, a precizat Novak.

LPF a reacţionat după ce Klaus Iohannis a anunţat revenirea fanilor pe stadioane

„Liga Profesionistă de Fotbal ține să-și manifeste totala disponibilitate în a aplica imediat măsurile anunțate de Președintele României, Excelența Sa, Klaus Werner Johannis, în conferința de presă susținută joi, 13 mai, referitoare la accesul spectatorilor pe stadioane.

Astfel, de îndată ce Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății vor publica normele și procedurile aferente, LPF va determina, împreună cu cluburile membre, aplicarea acestora cu celeritate.

Totodată, LPF reamintește că a transmis încă din data de 9 februarie 2021 un draft de protocol privind măsurile de prevenție în vederea redeschiderii stadioanelor din Casa Liga 1 pentru spectatori”, se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

  • Ultimul meci din România cu fani în tribune a fost un Rapid – CSM Reșița, în Liga 2, disputat pe 8 martie 2020.

Lasă un răspuns