AVANCRONICĂ | FC Arges – Dinamo Bucuresti

Dinamo se deplasează astăzi, la Pitești pentru meciul cu FC Argeș, din penultima etapă a play-out-ului Ligii 1, de la 16:30.

Scăpată matematic de orice fel de griji după victoria cu Voluntari (3-0), FC Argeș a jucat foarte prost la Ovidiu, unde a suferit al doilea eșec în play-out. Înfrângerea a făcut ca echipa lui Andrei Prepeliță să nu fi pus mâna, din punct de vedere matematic, și pe locul de baraj pentru Conference League, obiectivul lui FC Argeș după intrarea în play-out. Momentan, piteștenii sunt pe poziția secundă, la 4 puncte în spatele Chindiei, care a pierdut în această etapă cu Viitorul. FC Argeș are două puncte peste Gaz Metan și Viitorul, dar numai echipa de la malul mării are licență pentru Europa, astfel încât este vital pentru piteșteni să obțină un rezultat care să-i permită să se mențină la o distanță sigură de urmăritoare. Asta ar însemna, în primul rând, o victorie, care ar califica-o matematic în barajul pentru Europa. Nici o remiză n-ar fi de lepădat, pentru că piteștenii ar putea fi egalați, cel mult, de Viitorul, în fața căreia ar avea avantajul că a intrat în play-out fără să fi beneficiat de rotunjirea punctajului, precum constănțenii.

Prepeliță va face câteva modificări în primul 11. În primul rând, va reveni Turda în centrul apărării, alături de Boldor. Deslandes va rămâne pe bancă. Apoi, același lucru îl va păți și Ribeiro Telles, care va fi înlocuit de Antun Palic. Luka Maric, un alt fost dinamovist, a lipsit în ultimele 3 etape și nu este disponibil nici pentru această partidă.

FC Arges a pierdut o singură dată pe teren propriu, în ultimele 12 etape, după eșecul cu Dinamo (0-1) din decembrie. A fost tot un 0-1, cu Chindia, în urmă cu o lună. În afara eșecului cu Chindia, FC Argeș a obținut 5 victorii și 6 remize în această perioadă. În ultimele două meciuri jcuate pe stadionul Nicolae Dobrin, FC Argeș le-a învins pe UTA (4-1) și Voluntari (3-0).

Dinamo a suferit o transformare incredibilă în ultima lună. După 13 etape fără succes, echipa noastră a bifat 4 victorii consecutive și a scăpat matematic de retrogradarea directă. Totuși, sezonul nu este încheiat pentru Dinamo, care are 3 puncte peste zona barajului, iar obiectivul este, evident, și evitarea pozițiilor care ar prelungi sezonul cu încă două partide. La mijlocul săptămânii, Dinamo a fost eliminată din semifinalele Cupei României, de Astra. Meciul a fost decis la loviturile de departajare, după ce Dinamo reușise în ultimul moment să egaleze scorul la general, cu golul lui Andrei Radu. În anumite condiții, Dinamo ar putea inclusiv să joace barajul pentru Conference League, dar pentru asta trebuie să câștige neapărat la Pitești. Orice alt rezultat înseamnă că echipa noastră nu va juca în Europa nici în sezonul viitor. Cu 6 puncte în ultimele două meciuri – Dinamo joacă împotriva Chindiei în ultima etapă – dinamoviștii pot prinde barajul european, dacă FC Argeș nu câștigă nici în ultima rundă, pe terenul lui Hermannstadt.

Foarte probabil, Uhrin nu va face nicio modificare față de echipa pe care a trimis-o în teren cu Astra, în semifinalele Cupei. După minutul 60, Uhrin i-a scos pe Morsay, Filip, Sorescu și Gol, iar în prelungiri l-a schimbat și pe Nemec. Dinamo va miza tot pe sistemul cu 3 fundași centrali. E posibil ca Ricardo Grigore să rămână titular, în detrimentul lui Bejan, care a intrat doar în prelungirile partidei cu Astra. Răuță este indisponibil.

Dinamo s-a impus în ultimele două meciuri jucate pe teren străin, 2-1 cu Poli Iași și Viitorul, după ce pierduse 3 dintre precedentele 5 deplasări, în care obținuse doar două puncte.

ECHIPE PROBABILE

FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, Boldor, Mușat – Șerban, Meza Colli – Dumitru, Palic, Grecu – Malele;

DINAMO: Eșanu – Puljic, Albentosa, Grigore – Sorescu, Gol, Anton, Fabbrini, Filip – Morsay, Nemec.

Partida va fi arbitrată de Chivulete Andrei Florin, ajutat de Gheorghe Bogdan și Vornicu Adrian.

  • În sezonul regulat, meciurile au fost câștigate de echipa care a jucat în deplasare. Dinamo s-a impus la Pitești cu 1-0, iar piteștenii au câștigat în Ștefan cel Mare cu 2-1.

Lasă un răspuns