Când se joacă barajul de Conference League

Final palpitant de play-out. Toate cele 5 meciuri din ultima etapă a play-out-ului Ligii 1 au miză în lupta pentru primele două locuri, care duc la barajul pentru Conference League, sau pentru retrogradare.

Schimbarea sistemului din play-out a transformat acest final de sezon într-unul extrem de palpitant. În afara luptei pentru evitarea retrogradării, formațiile se bat și pentru primele două locuri, unele care oferă șansa la calificarea în UEFA Conference League.

Înaintea ultimei etape, doar trei formații sunt fără obiectiv. Chindia Târgoviște este sigură că va încheia play-out-ul pe primul loc, Poli Iași este matematic retrogradată, iar UTA joacă doar pentru o clasare mai bună. Celelalte echipe au de tras pentru îndeplinirea obiectivului, Dinamo și Viitorul fiind într-o ipostază dublă.

Programul ultimei runde, miercuri, ora 18:30

  • Dinamo – Chindia
  • Hermannstadt – FC Argeș
  • Viitorul – Astra
  • FC Voluntari – UTA
  • Gaz Metan – Poli Iași

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat data când se dispută primul baraj pentru Conference League, între primele două ocupate din play-out (care au licență UEFA).

Barajul pentru UEFA Europa Conference League, dintre ocupantele locurilor 7 și 8 play-out, se va disputa miercuri, 26 mai, cu începere de la ora 18.30.

Barajul se va decide într-o singură manșă, programată pe terenul echipei mai bine clasate la finalul play-out-ului. Câștigătoare va juca finala pentru locul de UEFA Europa Conference League în data de 30 mai 2021.