HANDBAL | Dan Savenco, trage linie după un sezon plin de trofee. Care este viitorul său la Dinamo

Dinamo a câştigat eventul la handbal masculin şi îşi extinde dominaţia pe plan intern. “Dulăii” au câştigat în weekendul trecut, Cupa României după 27-20 cu HC Dobrogea Sud și din sezonul viitor pretenţiile cresc.

Pe banca tehnică vine antrenorul Barcelonei, Xavi Pascual, şi după transferurile lui Cedric Sorhaindo, Christian Dissinger şi revenirea lui Kamel Alouini cu siguranţă ţelul echipei este performanţa europeană.

Căpitanul echipei, Dan Savenco, a acordat un interviu în care a vorbit  despre sezonul recent încheiat în care Dinamo a câştigat tot, despre schimbările care vor avea loc în echipă, dar şi despre sprijinul acordat lui Javier Humet, cel care trece prin momente foarte dificile în această perioadă după ce soţia lui s-a stins din viaţă.

„S-a dovedit un sezon bun din punctul de vedere al trofeelor. Dar un sezon atipic pe care eu mi-aş dori să îl uit cât mai rapid pentru că au fost destul de multe probleme. Foarte mulţi colegi de-ai mei, inclusiv eu, am avut acest virus. A trebuit să stăm în izolare. Am jucat acele turnee de sală care erau foarte obositoare şi era un risc mare de accidentare. Eu sper să trecem cât mai rapid peste această situaţie şi să revenim la normal.

La început de sezon am putut să evoluez. Da, din păcate am suferit o entorsă la penultimul meci. Eu cu două săptămâni înainte am mai avut una, la piciorul stâng. L-am legat, l-am bandajat, am mai strâns şi din dinţi şi speram să fiu apt pentru finală, dar, din păcate, a intervenit şi ghinionul. Important este că am putut să mă bucur cu ei la final de meci”, a mărturisit Savenco, pentru fanatik.ro.

Din sezonul viitor cresc pretenţiile la Dinamo. A venit Xavi Pascual, au venit nişte jucători cu CV, iar Dan Savenco a vorbit despre acest lucru.

„Până să vorbim de Xavi Pascual şi noii jucători, aş vrea să vorbim de ceea ce am avut la Dinamo. Să nu uităm de foştii antrenori Ştefan Constantin, Sebastian Bota alături de care am câştigat tot. Văd că nu se pomeneşte nimic despre plecarea lor, cred că meritau un pic mai mult. Poate mai multă atenţie. Am muncit împreună, nici noi, ca jucători, nu ştim ce se va întâmpla în viitor. Nu ştim programul, în ce direcţie o să o luăm. Eu sunt angajat al clubului, dar sunt jucători care au discutat ceva şi acum se schimbă datele problemei. Nu mai ştiu dacă sunt la echipă, dacă pleacă din vacanţă şi se întorc. Pe cât de bun a fost acest sezon, pe atât de mare e incertitudinea acum şi nu prea e ok.

În perioada următoare, după un an de muncă în pandemie, în care am stat în izolare, am muncit foarte mult să fim apţi chiar dacă nu ştiam când avem meci. Jucătorii trebuiau să meargă în vacanţă, nu să stea să clarifice lucruri. Până la urmă se vor clarifica. Dar cum văd eu lucrurile, era normal să se clarifice deja, nu în viitorul apropiat. Cred că aşa fac echipele mari. Văzând pretenţiile pe care le are Dinamo nu ar mai trebui să ne comparăm cu echipe din România ci cu Veszprem, cu PSG, dacă tot vrem să ne comparăm cu acel nivel.

Sperăm să avem cât mai multe performanţe şi pe plan extern. Câştigăm de şase ani de zile campionatul, chiar dacă avem cinci titluri (n.r. sezonul 2019-2020 a fost îngheţat din cauza pandemiei, Dinamo având un avans mare în frunte). Nu cred că pentru România şi pentru campionatul intern se fac aceste achiziţii şi se gândeşte acest proiect. Până una alta, jucătorii trebuie să confirme. Eu am o mare experienţă, joc de atâţia ani la Dinamo, au fost şi în trecut jucători cu CV-uri foarte importante. Trebuie să vină şi să se integreze cât mai rapid şi să înţeleagă ce înseamnă spiritul lui Dinamo, ce înseamnă familia Dinamo şi să realizeze ce şi-au propus”, a mai spus Savenco.

Liderul vestiarului, a vorbit și despre posibilitatea obținerii unui wild card în Liga Campionilo: „Nu vreau să mă gândesc pentru că şi anul trecut am avut aşteptări foarte mari şi a fost dureros. Ne-am revenit greu după acel şoc, dar asta este. N-a depins de noi. Noi am făcut tot ce a depins de noi şi nu mă gândesc la wild card pentru că nu vreau să fiu încă o dată dezamăgit. Dacă va veni, foarte bine, dacă nu va veni, n-avem ce face”.

Ajuns la vârsta de 35 de ani, Dan Andrei Savenco a clarificat și viitorul său în echipa „dulăilor”.

„Rămân în continuare în activitate, rămân în continuare căpitanul echipei. Şi în sezonul trecut m-am ocupat de juniori şi am evoluat. Sunt mulţi care vorbesc de retragere, însă având în vedere că în ultimii patru ani am fost ales cel mai bun jucător defensiv nu cred că e cazul să mă gândesc la acest lucru. Eu m-am înţeles cu conducerea pentru a continua şi mai rămâne doar să semnez actele”, a concretizat Savenco.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s