Cererea de insolvență a lui Dinamo a fost aprobată

Societatea care administrează clubul de fotbal Dinamo a solicitat, vineri, 25 iunie, la Tribunalul Bucureşti deschiderea procedurii de insolvenţă.

În ședința de azi a Secţiei a-VII-a Civilă a Tribunalului București, magistrații au admis cererea lui Dinamo de a intra în insolvență. Peluza Cătălin Hîldan apare în calitate de creditor ca urmare a banilor împrumutați de-a lungul timpului, peste 10 milioane de euro, dar pe parcursul procedurii se poate decide renunțarea la recuperarea sumei, așa cum a procedat Negoiță în 2014.

Astfel, după șapte ani de la intrarea în insolvență pe care a dictat-o Negoiță, Dinamo revine la aceeași soluție.

În ultima perioadă clubul Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, existând restanţe la plata salariilor jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi pe mai multe luni. Conducerea reprezentată de Pablo Cortacero a anunţat în mai multe rânduri că va achita salariile, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

  • Dinamo nu poate participa însă în cupele europene cât este în insolvență, plus încă 12 luni după ieșirea din insolvență.
  • În plan sportiv, Dinamo riscă 9 puncte penalizare din clasamentul sezonului regulat dacă are datorii către cluburi, angajați, fotbaliști și Fisc, iar Planul de reorganizare nu este confirmat de Judecătorul sindic până la 30 noiembrie.
  • 6 milioane de euro este cuantumul datoriilor clubului Dinamo la finalul lui 2020, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, dar restanțele ar depăși de fapt 7 milioane de euro.