Cosmin Moţi despre situaţia de la Dinamo: ”Abia acum este New Dinamo”

Cosmin Moti se bucura dupa golul marcat.

Cosmin Moți (36 de ani), director sportiv la Ludogoreţ, a vorbit despre situaţia actuală din Ștefan cel Mare şi consideră că Dinamo face bine că pariază pe tinerii jucători, iar acest lucru, trebuia început de mai mult timp.

”Cei care sunt acolo s-au descurcat bine în primele etape şi chiar îmi doresc din tot sufletul ca Dinamo, cu aceşti copii, să aibă rezultate. Cred că ar mai fi nevoie că din foştii jucători să vină aici lângă echipa şi să-i mai ajute cu sfaturi. De când a început să se vorbească despre New Dinamo e pentru prima data când chiar e New Dinamo”, a spus fostul fundaş dinamovist.

Pentru Moţi, promovarea tinerilor jucători din academia lui Dinamo este un pas înainte pentru clubul din Ştefan cel Mare: ”Cred că acum e un pas înainte, şi au dat seama într-un final că tot pe aceşti copii te poţi baza, copii care ştiu ce înseamnă Dinamo. E păcat că a trebuit ca Dinamo să ajungă în situaţia asta pentru a începe proiectul New Dinamo. Trebuia început de mult timp, mai erau jucatori cu experienţă care încă jucau şi îi puteau ajuta. Nu cred că doar noi, oamenii care iubim Dinamo, putem ţine o echipă de nivelul lui Dinamo. Tot timpul la Dinamo s-a vrut performanţă, s-a încercat să se câștige campionatul, cupa, să ajungi în Europa, dar acum trebuie să fim realişti, să avem încredere în aceşti copii care vin din spate, care sunt la început de drum, trebuie să le acordam încredere, să-i susţinem şi să nu abandonam proiectul asta după 3 sau 6 luni.

Nimeni nu e absurd, e clar că e bine să fie 2-3 jucători experimentaţi pe lângă aceşti copii, dar din punctul meu de vedere, daca ar veni jucători, ar trebui să fie români, care ştiu ce înseamnă Dinamo. Mai bine se încearcă a-i pastra pe cei care cunosc spiritul lui Dinamo şi stiu ce înseamnă acest club”, a mai spus Moți.

  • Cosmin Moţi a jucat între 2005 şi 2012 la Dinamo. A cucerit titlul în Liga 1 în sezonul 2006-2007, dar şi alte două trofee în tricoul ”câinilor”. Moţi este de 9 ori campion al Bulgariei cu Ludogoreţ Razgrad, formaţie alături de care a cucerit în total 14 trofee. A fost desemnat cel mai bun jucător al lui Ludogoreţ în 2014, dar şi cel mai bun jucător străin din Bulgaria şi cel mai bun jucător al lui Ludogoreţ, în acelaşi an. Are 15 selecţii în prima reprezentativă a României pentru care a debutat în 2008.