Bogdan Lobonț este noul selecționer al naționalei U20! “Aștept cu nerăbdare prima acțiune, cea din septembrie”

Bogdan Lobonț (43 de ani) este primul selecționer al echipei naționale U20 a României.

Luni, 9 august, FRF a anunțat primul selecționer al naționalei U21 a României, în persoana lui Florin Bratu. La o zi după, Federația a comunicat oficial că Bogdan Lobonț este noul selecționer al naționalei U20. Fostul portar dinamovist a oferit și primele declarații.

“Sunt bucuros și emoționat în același timp de alegerea făcută. Am același sentiment pe care l-am avut atunci când am fost convocat pentru prima dată la echipa națională. Aștept cu nerăbdare prima acțiune, cea din septembrie, ca să ne cunoaștem. Sunt convins că împreună reușim să scoatem maximum din potențialul echipei, atât din jucători, cât și din stafful tehnic”, a declarat Bogdan Lobonț.

Echipa națională U20 a României este recent înființată, în noiembrie 2020, în urma deciziei Comitetului Executiv al FRF de atunci. În această toamnă, selecționata condusă de Lobonț are programate 6 meciuri amicale, cu Portugalia (2 septembrie), Anglia (6 septembrie), Republica Cehă (7 octombrie), Germania (11 octombrie), Polonia (11 noiembrie) și Italia (15 noiembrie).

  • Bogdan Lobonț va fi prezentat miercuri, 11 august, într-o conferință găzduită la Casa Fotbalului începând cu ora 12:00.
  • În scurta sa carieră de antrenor, Bogdan Lobonț a antrenat-o pe U Cluj (sezonul 2018/2019) și a activat pentru puțin timp în staff-ul lui Cosmin Contra de la prima reprezentativă a României. Lobonț a activat și ca scouter la AS Roma, clubul de la care s-a retras din activitatea de fotbalist.
  • Ca jucător, fostul portar a avut un CV bogat, cu echipe importante, precum Rapid, Ajax, Dinamo, Fiorentina și AS Roma, dar și 85 de meciuri pentru echipa națională a României.

Lasă un răspuns