Dario Bonetti părasește ”haita”! Mesajul fostului tehnician dinamovist

Dinamo a suferit cinci eșecuri la rând în Liga I, iar ultimul a fost unul usturător pentru suflarea dinamovistă. Așadar, după o discuție purtată între Dario Bonetti și conducerea lui Dinamo, contractul dintre cele două părți a fost, în mod oficial, reziliat.

Dinamo are programată la ora 18:00 o ședință de pregătire, care nu va fi condusă de Dario Bonetti, care e deja istorie în ”Ștefan cel Mare”. Antrenamentul ”câinilor” de marți va fi efectuat sub comanda lui Iulian Mihăescu, secund.

Dario Bonetti a rezistat doar opt meciuri pe banca lui Dinamo. Mandatul italianului în ”Ștefan cel Mare” a început poate nesperat de bine, mai ales având în vedere că echipa nu putea transfera jucători în acea perioadă și rămăsese fără nume importante din lotul de sezonul trecut, cu șase puncte obținute în primele trei runde.

De atunci, însă, au urmat nu mai puțin de cinci înfrângeri consecutive, serie care a culminat cu eșecul categoric din derby.

Mesajul lui Dario la plecare

”Salutare tuturor. Am venit la Dinamo pentru a săpa tranșee, astfel încât echipa să rămână în viață, iar odată cu venirea cavaleriei, echipa este în siguranță. În acest moment mă simt folosit din punct de vedere fotbalistic și aruncat la o parte, dar trebuie să spun că în sinea mea știam acest lucru. Știu ce înseamnă fotbalul și am prevenit acest lucru venind cu inima, nu cu mintea.

A trebuit să antrenez o echipă pe care nu o cunoșteam, formată din jucători foarte, foarte tineri din liga a treia sau de la Dinamo II. Țin minte în momentul în care am ajuns aici, nimeni nu dorea să preia banca tehnică a echipei și mi s-a transmis atunci faptul că primele 10-12 meciuri nu sunt importante pentru poziția din clasament, fiind mai importantă organizarea echipei, așteptarea unei decizii din partea FIFA, pentru ridicarea interdicției. Știam încă de atunci, cunoscând lumea fotbalului, că după doar câteva înfrângeri, presiunea va veni, 12 meciuri sunt departe.

Acestea fiind spuse, vreau să le mulțumesc angajaților de la Săftica, clubului Dinamo, jucătorilor, dar în primul rând acelor fani adevărați, deoarece ai demonstrează un atașament extraordinar, fiind principalul motiv pentru care am acceptat să vin, să vin cu inima. Am așteptat ridicarea interdicției, care a venit și a fost o campanie de întărire a echipei, în care doar parțial am putut avea un cuvânt de spus în privința jucătorilor.

Am insistat pentru un jucător rapid și experimentat pe postul de fundaș central, un mijlocaș de creație și încă un atacat de calitate, lângă Mirko. Cum au decurs lucrurile sunt confirmate de ceea ce a fost în mintea mea și ce am simțit câteva săptămâni. Vreau să vă spun că sunt foarte liniștit și mulțumit cu munca depusă deoarece în acest timp, câțiva jucători au trecut de la Dinamo II la naționala U19.

Alții au avut posibilitatea să își arate calitățile în Liga I. Am avut foarte mulți jucători tineri, așa cum nu s-a mai întâmplat în istoria clubului. I-am trimis în teren și am încercat să ii ajut să crească. Sunt convins că ei înțeleg care este calea profesionalismului pe viitor și am deschis noi posibilități pentru carierele lor. Îmi doresc că acest club și echipa să ajungă cât mai sus posibili. Vă îmbrățișez pe toți!”,  a fost mesajul lui Dario.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s