Steliano Filip şi-a aflat pedeapsa. Câte etape de suspendare a primit, după meciul cu FCSB

În minutul 37 al duelului FCSB – Dinamo, fundașul stânga al lui Dinamo, Steliano Filip (27 de ani) a fost eliminat de „centralul” Istvan Kovacs pentru o intervenție asupra lui Valentin Gheorghe. Intenția de lovire a fost una clară, dar reluările au arătat că dinamovistul l-a „șters” pe adversar.

Intrunită miercuri, 15 septembrie 2021, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a oferit verdictul după eliminarea jucătorului. Steliano Filip a primit două sancțiuni, una pentru eliminare iar cealaltă pentru refuzul de a părăsi terenul de joc, întrucât fotbalistul a mai petrecut câteva minute pe suprafața de joc, protestând împotriva deciziei arbitrului.

Potrivit Regulamentului Disciplinar al FRF, Filip va executa sancțiunea pentru abaterea mai gravă, astfel că va fi suspendat pentru două meciuri și va avea de plătit o amendă în valoare de 2.900 lei.

Astfel, Filip va rata duelul cu Botoșani din campionat, dar și confruntarea din „șaisprezecimile” Cupei României cu Ripensia Timișoara. Fundașul va reveni la derby-ul cu CSU Craiova.

Pedepsite au fost și cele două cluburi pentru incidentele din tribune. FCSB va avea de achitat 15.000 de lei, în vreme ce Dinamo se vede nevoită să scoată din vistierie 10.000 de lei.

”FCSB vs. Dinamo 1948 SA – Eliminare Steliano Filip (Dinamo 1948 SA); Incidente – În baza art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a din RD, se sancționează jucătorul cu suspendare pentru două jocuri și penalitate sportivă de 900 lei; În baza art. 67 din RD, se sancționează jucătorul Steliano Filip cu suspendare pentru două jocuri și penalitate sportivă de 2.900 lei; În baza art. 45.1 din RD, jucătorul Steliano Filip va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv două jocuri suspendare și penalitate sportivă de 2.900 lei.

În baza art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FCSB cu penalitate sportivă de 15.000 lei; În baza art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul Dinamo 1948 SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, se arată în comunicatul LPF.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s