Dinamo i-a găsit înlocuitor lui Dario Bonetti

După despărțirea de Dario Bonetti, căruia i-a fost reziliat contractul marți, pe cale amiabilă, Dinamo s-a aflat în căutare de antrenor. Astăzi, Iuliu Mureșan, administratorul special de la Dinamo, anunță că Sorin Colceag (49 de ani) va antrena echipa în următoarele etape.

„Câteva etape va fi antrenor Sorin Colceag. El este antrenor cu Licență UEFA Pro, la fel ca și Iulian Mihăescu, cel care-i va fi secund.

A demonstrat că se pricepe și în perioada în care a fost la Zimbru Chișinău. El acum era la noi în club la echipa a doua și am văzut cum lucrează. Plus că m-am gândit că nu vreau să numesc un antrenor pentru o etapă. Sigur va fi pe bancă la meciul cu Botoșani, dar și marți la meciul de Cupă, cu Ripensia Timișoara. Și va mai sta și după aceea, pentru că eu consider că un antrenor are nevoie de timp pentru a-și impune strategia. Sunt momente când cariera unui antrenor depinde de o șansă. Aceasta poate fi șansa lui Sorin Colceag.

În plus, va fi un staff format din trei antrenori licențiați UEFA Pro. Pe lângă Sorin Colceag și Iulian Mihăescu îl mai avem pe Iulian Matei, și el licențiat UEFA Pro, care era la centrul de copii și juniori. Nu știu câte alte cluburi se mai pot lăuda cu așa ceva. Cei trei vor colabora foarte bine împreună, va fi un staff puternic”, a spus Mureșan pentru digisport.ro.

  • Fost jucător la Dinamo la finalul anilor 80, apoi jucător la echipe precum U Cluj, FC Național, NK Zagreb, FC Argeș și Viktoria Plzen, Sorin Colceag și-a început cariera de antrenor la clubul din Popești Leordeni. Colceag a condus reprezentativele U16 și U17 ale României și a petrecut cea mai lungă perioadă în antrenorat la Zimbru Chișinău, pe care a pregătit-o între august 2018 și iulie 2019.