Oficial I David Popovici, prezentat la CS Dinamo!

Şi în extrafortbal există lovituri grele pe piaţa transferurilor, nu doar în lumea fotbalului. În urmă cu o săptămână, conducerea clubului Dinamo Bucureşti anunţa semnarea contractului cu cel mai valoros înotător roman al momentului, David Popovici. Într-adevăr, o super lovitură, nu doar de imagine. Asta în condiţiile în care până în luna august David era legitimat la clubul rival, Steaua Bucureşti.

Marți, 5 octombrie, înotătorul a fost prezentat oficial la Clubul Sportiv Dinamo, prilej cu care a oferit și primele declarații în calitate de sportiv legitimat la gruparea alb-roșie. Popovici a vorbit despre rivalitatea dintre fostul și actualul său club, anunțând că știe că cele mai mari ”războaie”, mai ales între suporteri, se poartă la fotbal, sport care, însă, nu-l pasionează.

În acelașit timp, David Popovici a explicat că a ales facă pasul de la CSA Steaua la Dinamo pentru că a considerat că în ”Ștefan cel Mare” se poate dezvolta mai bine din punct de vedere profesional.

”Am decis că este cel mai bun lucru pentru mine, în acest moment. Cred că cea mai mare rivalitate pe care am văzut-o este la fotbal, sper să nu mă înșel, nu mă pricep la fotbal și, din fericire, nici nu mă preocupă fotbalul. Am venit aici pentru a progresa la înot.

Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glință, poate pe viitor vom putea face și o ștafetă. Din punct de vedere al universităților americane, cred că ușile nu se închid niciodată, doar că momentan vreau să rămân aici, cu echipa mea. Cred că eu, ca sportiv, pot crește așa”, a declarat David Popovici.

După ce a impresionat pe toată lumea la Campionatele Europene de juniori de la Roma și a fost aproape să plece cu o medalie de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru David Popovici următoarea competiție importantă la care va participa este Campionatul Mondial din luna mai.

”Am avut o vacanță de trei săptămâni după Tokyo, m-am relaxat și acum sper să revim la cea mai bună formă. Primul obiectiv cu adevărat important, Mondialele din mai, din Japonia, Mondialele de seniori”, a transmis David Popovici.

  • David Popovici a semnat cu Dinamo un contract valabil până în 2024, când sunt programate Jocurile Olimpice de la Paris.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s