Avancronică I Gaz Metan Mediaș – Dinamo București

Gaz Metan Mediaș și Dinamo se întâlnesc vineri, de la 20:30, în partida care deschide etapa a 12-a din Liga 1. Cele două combatante sunt vecine de clasament: Gaz Metan se află pe locul 14, cu 8 puncte din 11 partide, golaveraj 8-14, în timp ce Dinamo e pe 15, cu 7 puncte, doar 9 goluri marcate și 26 primite.

De la venirea lui Ilie Poenaru ca antrenor, Gaz Metan a pierdut doar un meci din cele 4 disputate, pe ultimul, 1-2 la CFR Cluj, după ce a condus cu 1-0 la pauză.

„Suntem două echipe în suferință. Dinamo e Dinamo, un brand. Îl respect pe Mircea Rednic, dar nici noi nu suntem neica nimeni. S-a văzut și la meciul cu UTA că lucrurile s-au schimbat la ei, din punct de vedere al organizării, tactic. Au demonstrat că sunt o echipă foarte periculoasă. Au avut atâtea ocazii cu UTA, o formație care se apară bine”, a prefațat întâlnirea antrenorul principal la Digisport.

Așa cum spune Poenaru, este adeptul unei defensive organizate, în contradicție cu predeesorul său, Mihai Teja, care voia mai multă posesie.

În pauza competițională datorată meciurilor naționalei, Gaz Metan a jucat un amical cu divizionara secundă FC Buzău, pe care a învins-o cu 2-0. Fundașul central Yuri este în mare formă: a dat 3 goluri în ultimele 4 etape de campionat.

În ultima etapă disputată, Dinamo a luat primul punct după 7 eșecuri consecutive în Liga 1, 2-2 cu UTA, în „Ștefan cel Mare”. Roș-albii au condus cu 2-0 din minutul 54, au jucat în superioritate toată repriza a doua, au ratat câteva imense ocazii, dar au fost egalați incredibil în prelungirile meciului!

Clubul a oficializat ieri transferul mijlocașului francez Michel Espinosa și e pe cale să semneze cu doi atacanți și cu un fundaș dreapta.

„De când a schimbat antrenorul, Gaz Metan are o altă faţă. În ultimele două partide, a jucat chiar foarte bine. Sunt jucători acolo cu care eu am lucrat, jucători cu calitate. Trebuie să ne aşteptăm la un meci foarte greu, dar eu am încredere, mai ales după discuţiile pe care le-am avut după evoluţia din meciul cu UTA. Sunt trei puncte în joc şi vrem să le luăm, apoi mai vin jucători, revin şi unii accidentaţi. După meciul cu UTA, nu mai sunt îngrijorat, pentru că am avut atitudine, am încredere că o vom putea scoate la capăt până în iarnă şi apoi vom vedea ce vom face”, a transmis Rednic în conferința de presă dinaintea jocului.

Dinamo a jucat un amical în această pauză competițională: 3-2 cu Petrolul (Liga a 2-a).

ECHIPE PROBABILE

Gaz Metan: Valceanu – Trif, Horj, Yuri, Moura – Junior, Alceus, Chamed, Deaconu, Horsia – Morar;

DINAMO: Eșanu – Radu, Popa, Grigore, Filip – Sorescu, Răuță, Itu – Torje, Ivanovski, Bani.

  • Partida va fi arbitrată de Cojocaru Adrian Viorel, ajutat de Urzică Vladimir și Badea Marius.
  • Din 2000 încoace, Gaz Metan și Dinamo s-au întâlnit de 34 de ori, de 31 de ori în Liga 1 și de trei ori în Cupa României: 20 de victorii ale „câinilor” și 8 ale medieșenilor. În campionatul trecut, cele două s-au confruntat de trei ori: două victorii Dinamo și una Gaz.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s