Avancronică I HC Motor Zaporozhye – Dinamo București

Dinamo vrea primul succes după o serie de trei eşecuri consecutive în EHF Champions League. “Dulăii” joacă pe terenul lui Motor Zaporojie, joi, de la ora 19:45, într-un meci care se poate dovedi crucial pentru calificarea în play-off, obiectivul ambelor echipe.

Cele două formații s-au mai întâlnit într-o singură ediție în Liga Campionilor, în 2016/17. Fiecare echipă și-a câștigat partidele de pe teren propriu: Motor cu 35-27, iar Dinamo cu 35-31.

HC Motor Zaporozhye are o victorie în primele patru jocuri în Grupa B, chiar în prima etapă, când a depășit FC Porto cu 30-27. A fost un joc în care a strălucit pivotul Viachaslau Bokhan, un uriaș de 2.03 metri, care a marcat 8 goluri. În următoarele trei partide nu a mai repetat aceeași evoluție, din moment ce a adunat în total 7 goluri.

În următoarele trei partide, campioana Ucrainei a fost învinsă, am spune conform calculelor hârtiei. A cedat în Barcelona cu 36-25, apoi a avut un meci de mare luptă pe teren propriu cu Vive Kielce, dar a pierdut la limită cu 26-25, iar săptămâna trecută nu a avut nicio șansă la PSG, într-o partidă încheiată cu 32-40.

HC Motor Zaporozhye își propune să termine în primele șase echipe din grupă, lucru pe care l-a realizat și în ediția trecută, într-o companie totuși mai abordabilă, cu adversari precum Celje Lasko și PPD Zagreb, azi de bătut. A depășit totuși Nantes, formație care s-a calificat ulterior în Final Four. Jocul cu Dinamo este vital pentru băieții lui Gintaras Savukynas, în tentativa de a prinde locul 6. Conform specialiștilor, Motor se luptă cu Porto și Dinamo pentru această poziție. Flensburg este sub cele trei echipe azi ca punctaj, dar are un lot cu care își permită să revină și să ia puncte chiar și celor mari, ceea ce s-a și întâmplat în partida cu PSG.

Echipa lui Gintaras Savukynas este azi o combinație între jucători din Ucraina, Belarus și Lituania. Principalele arme sunt lituanianul Aidenas Malasinskas și bielorusul Barys Pukhouski, ambii cu câte 18 goluri până la această dată. De remarcat faptul că Motor este o echipă mai redutabilă pe teren propriu. În ediția trecută a învins Nantes cu 29-28.

Dinamo București are un bilanț identic cu formația gazdă înaintea acestei întâlniri, dar deține un golaveraj mai bun, motiv pentru care este pe locul 6. Și parcursul a fost același, în prima rundă a obținut o victorie, dar apoi a înregistrat trei înfrângeri.

Băieții lui Xavier Pascual au luat două puncte împotriva unei echipe de top din grupă, 32-29 cu Vive Kielce, dar a cedat în fața unui adversar direct, cu FC Porto, scor 26-27 pe teren propriu. Așadar, Dinamo are la rândul ei un meci de totul sau nimic. A doua înfrângere în fața unui adversar direct îi reduce șansele de calificare în turul următor. După această etapă, fiecare va mai avea la dispoziție 9 partide, dar campioanei României îi va fi greu să mai puncteze cu echipele mari din grupă. Toată lumea o va lua în serios după ce a bătut Vive Kielce. Iar în jocurile cu PSG (30-41) și Barcelona (32-36) a observat cam pe unde se află, cam de ce putere dispune. Înfrângerea din Palau Blaugrana a fost mai clară decât a arătat scorul final, dar trupa din Ștefan cel Mare a ieșit totuși onorabil din teren.

Raul Nantes este principalul marcator al echipei, cu 24 de goluri, dar bilanțul se datorează în principal evoluției cu Vive Kielce, când a marcat nu mai puțin de 11 goluri. O medie de 6 goluri în primele 4 etape este însă una foarte bună, într-o echipă debutantă în Top 16, în noul format al Ligii Campionilor. În general, Dinamo nu are un golgheter, pentru că Xavier Pascual pune mai degrabă accent pe jocul colectiv, iar golurile sunt destul de echilibrat distribuite pe posturi. Într-o partidă în care a marcat 32 de goluri în Barcelona, principalul marcator, Valentin Ghionea, a avut 7 goluri.

Dinamo a plecat miercuri spre Ucraina, iar pentru a evita un drum obositor de 12 ore a închiriat o cursă charter. Din lot fac parte toți jucătorii importanți, inclusiv Saeid Heidarirad, care nu a jucat cu FC Barcelona.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s